Skole for språkforskere

Språkforskere fra flere land er denne uken samlet ved Høgskolen i Østfold.
Bildet viser språkforskere fra flere land ved Høgskolen i Østfold, studiested Halden

Denne forskerskolen samler språkforskere fra bl.a Japan, Island og Italia.

ForskerskoleSept2015.jpg

På Remmen i Halden utveksler de erfaringer og nettverk for bl.a. å kunne knytte til seg nødvendige forskningsmidler til større språkforskningsprosjekt.

Denne samlingen utgjør også et forarbeid til den internasjonale språkkonferansen PALA, som finner sted i Halden 18. og 19. september 2015. 

Høgskolen i Østfold tilrettelegger faglig innhold for forskerskolen i samarbeid med Lund Universitet i Sverige.

Økt folkevandring krever nye språktiltak

– Arbeidet til språkforskerne er blant annet aktuelt i forhold til økt folkevandring og større behov for tilpasset språkopplæring, sier Camilla Bjørke fra Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag.

Pala2015.jpg

KLAR FOR SPRÅKKONFERANSE I HALDEN: Her ser vi Camilla Bjørke sammen med Arnstein Hjelde (t.v) og Ragnar Arntzen fra Avdeling for lærerutdanning. 

– Forskerskolen samler masterstudenter og språkforskere. Fire av dem vil innlede under PALA-konferansen, som starter her ved Høgskolen i Østfold nå på fredag. 

– Forskernes bakgrunn er variert - flere av dem er lærere - og de har møtt mange felles utfordringer i forhold til hvordan språkopplæring skal gis konkret til ulike befolkningsgrupper, og hva språforskningen skal legge vekt på videre.

Aktuelle lenker: 

Artikkel om ukens internasjonale språkkonferanse ved HiØ 

Nettsider om språkkonferansen PALA

Publisert 16. sep. 2015 00:00 - Sist endret 21. sep. 2015 13:29