– Avgjørende om man skal lykkes som bedrift

HiØ VIDEREs studium Big Data Analytics er svært relevant i dagens datarike samfunn, mener fjorårsstudent og kvalitetsansvarlig i eSmart Systems, Sven Erik Tønnesen.
Sven Erik Tønnesen

FORNØYD: Sven Erik Tønnesen jobber til daglig som kvalitetsansvarlig i eSmart Systems. Han tok deltidsstudiet Big Data Analytics i regi av HiØ VIDERE i fjor høst – og angrer ikke. Foto: Mari Kristine Buckholm, Høgskolen i Østfold

– Big Data har vært et moteord, men samtidig en realitet, som vi er nødt til å ta innover oss. I de løsningene vi implementerer i eSmart Systems, er behandlingen av store datamengder helt sentralt. Jeg ble nysgjerrig på hva dette studiet var for noe, forteller Sven Erik Tønnesen.

Han er kvalitetsansvarlig i eSmart Systems og fikk tilbud om ta HiØ VIDEREs deltidsstudium Big Data Analytics gjennom sin arbeidsgiver høsten 2015.

Konkurransefortrinn

– Studiet ga meg et godt innblikk i hva Big Data er. Vi fikk en fin blanding av teori og praksisoppgaver, legger Tønnesen til. Han utdyper: 

– Når man snakker om Big Data, dreier det seg gjerne om store og ustrukturerte datamengder, som dagens IT-løsninger kan ha problemer med å håndtere. Og datamengden som omgir oss, vokser hele tiden. Jeg tror helt klart det er et konkurransefortrinn for bedrifter å kunne utnytte den, klare å skape informasjon ut av de dataene som finnes tilgjengelig rundt oss. Det er helt avgjørende om man skal lykkes som bedrift.

– Verdifull kunnskap

Og det er nettopp dette Big Data Analytics-studiet bidrar med.

– Vi fikk en innføring i hvordan man faktisk kan behandle store datamengder. Mange gode eksempler, samt bruk av verktøy, forklarer Tønnesen.

Han tror denne kunnskapen er nyttig for alle, uansett stilling.

– Jeg har ikke tatt metodene direkte i bruk i min jobb – fordi jeg ikke driver med programmering lenger. Men vi har mange utviklere hos oss og vi diskuterer løsninger sammen. Nå kan jeg bidra i diskusjonene. Jeg vil si at studiet passer for alle som driver med programmering, men også for beslutningstakere som ønsker å øke sin egen forståelse for Big Data-begrepet, sier han. Og legger til:

– Det blir viktigere og viktigere i alle sektorer å kunne analysere og trekke ut informasjon fra den enorme datamengden som omgir oss. At man tilbyr et kurs som gir kompetanse på dette området, tror jeg er verdifullt for bedrifter innenfor alle bransjer. 

– Utrolig flink

Tønnesen var spesielt godt fornøyd med foreleseren: 

– Han var utrolig flink og imponerte meg veldig. Faglig dyktig, engasjert og han presenterte stoffet på en pedagogisk måte. Alle emner hadde en innledning med teoretisk presentasjon, etterfulgt av praktiske oppgaver, hvor vi gjerne kunne sitte sammen to og to. I tillegg hadde vi hjemmeoppgaver tilknyttet hver samling som skulle leveres inn. Vi fikk en samlet vurdering til slutt, og ingen eksamen, noe som var helt greit for min del, påpeker Tønnesen og ler.

Høsten 2015 var første gangen HiØ VIDERE tilbød Big Data Analytics. Studiet er delt opp i fire samlinger over to dager.


Aktuelle lenker

Big Data Analytics

HiØ VIDERE

eSmart Systems

Publisert 4. mai 2016 12:49 - Sist endret 19. juni 2018 13:58