Fikk pris for studentprosjekt som hjelper Halden kommune

Studentlaget Facilock fra HiØ fikk prisen for ”beste student virksomheten” for sitt forslag til trådløst nøkkelsystem for søppelcontainere i Halden, under den årlige Gründerdagen på NMBU.
Studentposjekt-vant-pris_nov.2016_IRWEB.jpg

FaciLock SB fikk pris for beste studentbedrift på Gründerdagen. Fra venstre; politiker Gunnar Melgaard deler ut pris til studentene Adrian Rasmussen, Fredrik Bråteng, Martin Havn og Kamyar Darbandi. Foto: Privat.

Gründerdagen i Vitenparken på NMBU er blitt et årlig arrangement der gründere fra Follo og Østfold møtes. Torsdag 24. novemner ble arrangert for sjette gang.  

HiØ-teamet ”Facilock SB”, som startet som en case fra Halden kommune i faget Produktutvikling i 1. året på Bachelro i innovasjon og prosjektledelse. FaciLock SB utvikler en ny type avfallscontainerlås som skal være enda mer brukervennlig, økonomisk besparende for brukerne og eierne og ha større varighet enn dagens hengelåser som blir brukt.

Teamet består av Kamyar Ahmadi, Martin Eriksen Havn, Fredrik Brateng og Adrian Rasmussen.

Halden kommune ønsket å løse utfordringen med at når en hytteeier mister en nøkkel til en søppelbeholder, må alle nøklene byttes ut, i tillegg til låsen. Dette er svært kostbart og krever en stor mengde ressurser. Over 40 nøkler gikk tapt i 2015, og hver utskifting koster i nærheten av 4.000 kr.

Dette er et problem som oppleves av mange kommuner i Norge. Studentene prosjektet reduserer denne kostnader til rundt 15 kr per kort.

- Studentene har gjort en utmerket jobb med å utvikle en løsning som tilfredsstiller behovene til kommunen og er i ferd med å kommersialisere løsningen. De har kommet en lang vei mot å transformere dette inn i en bedrift, forteller lærer ved Bachelorstudiet i innovasjon- og prosjektledelse Matthew Lynch.

- Juryen på Gründerdagen anerkjente det harde arbeidet studentene hadde lagt i prosjektet, og å tildelte dem 10.000kr i støtte til videre utviklingen av virksomheten, forteller Lynch.

Matthew Lynch, er stipendiat ved Høgskolen i Østfold og opprinnelig fra New Zealand. Han har selv startet opp en egen bedrift, som ble så ettertraktet at den ble kjøpt opp.

MatthewLynch_mindre.jpg

Matthew Lynch.

Aktuelle lenker:

Publisert 30. nov. 2016 09:12 - Sist endret 19. juni 2018 13:58