Studenter skrev pensumlitteratur

Tar du emnet «Organiasjonsutvikling» ved Høgskolen i Østfold, får du 70 sider litteratur nyskrevet av to studenter fra Avdeling for ingeniørfag.
Bildet viser Marte Teien (til venstre) og Malin Krå Simonsen, to studenter som laget nytt pensum til

«VI GJORDE DET SAMMEN», skrevet av Marte Teien (til venstre) og Malin Krå Simonsen, er fra 2017 et kompendium på pensumlista i emnet «Organisasjonsutvikling». Foto: Anne Strebel

– Jeg anbefaler kompendiet til alle studenter som tar emnet Organisasjonsutvikling, men også for deg som er nysgjerrig på hvordan man kan utvikle lærende organisasjoner og implementere «Lean praksis», sier Gunnar Andersson, førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold.

Hjelp for nye studenter

Organisasjonsutvikling er et krevende fag og det er spesielt to store utfordringer som møter den som er ny student:
1) Å se sammenhengene mellom de ulike teoriene, modellene, begrepene og arbeidsformene
2) Å kunne oversette teoretisk kunnskap til praktiske handlinger i utviklingsarbeider i bedrifter og virksomheter.

Tidlig i høst presenterte Marte Teien og Malin Krå Simonsen ideen om å skrive et kompendium basert på forelesningsnotater, tankekart og visualiseringer og sammenligninger utarbeidet skoleåret 2015/16. 

– Målet vårt var blant annet å hjelpe nye studenter til å se sammenhengene mellom de ulike teoriene, sier Marte Teien, som nå studerer 3. året ved bachelorstudiet innovasjon og prosjektledelse i Fredrikstad.

Marte og Malin har brukt ett år på å lage kompendiet «Vi gjorde det sammen». Der bruker de tankekart, visualiseringer og sammenligninger for å knytte teorier, modeller og litteratur om organisasjonsutvikling sammen til én helhet.

GunnarAndersson600.jpg
Førsteamanuensis Gunnar Andersson beskriver kompendiet og studentenes arbeid slik:

– Marte Teien og Malin Krå Simonsen skriver tydelig og ujålete. Kanskje kompendiet kan bli en døråpner inn til andre leseopplevelser som «Forandring som praksis» av Roger Klev og Morten Levin, i tillegg til sentral litteratur som «The fifth discipline» av Peter Senge, «Out of the crisis» av Edward Deming, og «On organizational learning» av Chris Argyris?

Kompendiet «Vi gjorde det sammen», som også innholder 20 «study cards» med fasit, vil bli solgt hos bokhandlerne ved Høgskolen i Østfold.

Malin Krå Simonsen tok bachelorstudiet innovasjon og prosjektledelse ved Høgskolen i Østfold fra høsten 2013 til sommeren 2016.

Aktuelle lenker:

Ale studier ved Høgskolen i Østfold

Ingeniørutdanninger i Fredrikstad

Innovasjon og prosjektledelse

Studenter bygger bru

Publisert 13. des. 2016 00:00 - Sist endret 19. juni 2018 13:59