Trening er ferskvare

FORSKNINGSDAGENE 2016: Hvor mye og hvor hardt må du trene for å oppnå ønsket effekt?
Trening er ferskvare

GIR TIPS: Førstelektorer i idrett ved HiØ Knut Egil Hanssen (f.v.), Arne Skaug og Ole Sveen. Foto: Mari Kristine Buckholm/Høgskolen i Østfold

Lurer du på noe om trening? Bli med på foredrag på Bryggerhuset i Halden! Torsdag 22. september kl. 20.00 gir tre treningseksperter fra Høgskolen i Østfold deg noen av svarene du kanskje sitter og lurer på.

Du får blant annet vite litt om hva som er den beste helsefremmende mosjonen, samt litt om hva antioksidanter og kosttilskudd kan ha å si for treningseffekten.

C-vitamin er viktig for immunforsvaret vårt. Men store, konsentrerte doser C- og E-vitaminer i pilleform, er ikke like bra. En studie gjort av forskere ved blant annet Høgskolen i Østfold og Norges idrettshøgskole har vist at det kan motvirke effekten av utholdenhetstrening. Dette og relevante temaer belyses gjennom nyere forskning.

Foredragsholderne/forskerne er førstelektorene Arne Skaug, Knut Egil Hanssen og Ole Sveen fra kroppsøving/idrettsfag ved Avdeling for lærerutdanning, Høgskolen i Østfold.

Publisert 18. sep. 2016 00:00 - Sist endret 21. sep. 2016 09:04