Hva fikk to søstre fra Bærum til å reise til Syria?

Bokpresentasjon ved HiØ: I boka "To søstre" forteller Åsne Seierstad om hvordan to søstre fra Bærum blir radikalisert og reiser til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS. Dette vil Seierstad fortelle om på HiØ i dialog med førsteamanuensis Franck Orban.
Aasne-Seierstad.jpg
  • Tid og sted for bokpresentasjonen: mandag 13. februar
  • Biblioteket, studiested Halden kl. 17:15 – 18:15
  • Arrangementet er åpent og gratis for publikum.

Åsne Seierstad er journalist og forfatter med internasjonal suksess. Hun er særlig kjent for dokumentariske bøker med skildringer i hverdagsliv i krigs- og konfliktområder. ‘To Søstre’ handler om hvordan to søstre fra Bærum blir radikalisert og reiser til Syria for å slutte seg til terrororganisasjonen IS.

Faren reiser etter i et desperat håp om å redde sine døtre ut av krigshelvete. I boka forteller Åsne Seierstad familiens historie og prøver å forstå. Hvorfor radikaliseres muslimsk ungdom som vokser opp i Vesten? Hva førte de to søstrene fra Kolsås til Kalifatet? Hvem er Ayan og Leila? Boka ble belønnet med Brageprisen i klassen for beste sakprosa i 2016.

Presentasjonen av ‘To Søstre’ legges opp som en samtale mellom Åsne Seierstad og førsteamanuensis Franck Orban. Det vil også være mulig med spørsmål fra publikum.

Boklanseringen er et arrangement i regi av forskergruppen AreaS.

Bloggen til Areas finner du her.

Publisert 13. feb. 2017 00:00 - Sist endret 13. feb. 2017 11:33