Fahad ny studentleder

Ved Høgskolen i Østfold overtar Fahad Said vervet som studentleder fra 1. juli 2018.
Bilder viser Fahad Said, ny studentleder ved Høgskolen i Østfold fra juli 2018.

OPPTATT AV TRIVSEL: –Trivsel og inkludering er to hjertesaker jeg brenner for, sier Fahad Said, som det siste året har vårt studentrådsleder ved Avdeling for informasjonsteknologi. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

Mai og juni 2018 byr på flere fine merkedager i Fahad Saids liv:
• I mai leverte han bachelorprosjekt i ingeniørfag om utvikling av digitale dørskilt for HiØs ansatte ved Avdeling for informasjonsteknologi.
• 8. juni valgte Studentparlamentet han som ny studentleder i Østfold.
• 19. juni mottar han vitnemål som nyutdannet dataingeniør. 

Studentleder i Østfold fra Somalia

Fahad kom fra Somalia for 9 år siden, lærte seg norsk på ungdomsskolen og videregående i Fredrikstad, og startet som studenttillitsvalgt ved Høgskolen i Østfold i 2016.

Siden har ledelsen av HiØs Avdeling for informasjonsteknologi lært Fahad å kjenne som en engasjert, positiv og aktivitetsskapende tillitsvalgt for studentene.

Fahad startet i studentpolitikken i 2016 som nestleder i fadderstyret. Og som studentrådsleder er han meget godt fornøyd med det studenrådet har fått til på vegne av høgskolens IT-studenter.

En av arkitektene bak semesterLAN

I vinter var Fahad med på å arrangere felles IT-lan i Halden for studenter fra begge høgskolens studentbyer, en samling som fylte høgskolens kantine døgnet rundt ei hel helg takket være felles innsats fra NITO, linjeforeningen Enigma og studentrådet IT.

– Samlingen ble så vellykket at lignende IT-lan blir arrangert ved høgskolen i høst.

– Studentrådet har vist seg til å være en veldig god ressurs for avdelingen. Jeg vil gjerne gi dem ros for det. Og jeg også spent på å se hvordan neste LAN-arrangementet skal gjennomføres.

Før den tid skal Fahad lære enda mer om Høgskolen i Østfold, holde tale til alle nye HiØ-studenter, jobbe på høgskolens IT-sommerskole for barn på Makerspace i Halden, og feire vel overstått bachelorutdanning. 

– Alle de tre andre som jeg skrev bacheloroppgave med har allerede fått seg arbeid. Jeg er veldig glad på deres vegne og ønsker dem lykke til i arbeidslivet. 

Har med seg flere nyvalgte

Studentparlamentet i Østfold valgte 8. juni 2018 følgende til tillitsverv fra 1. juli:

Fahad Said som ny studentleder i 100 prosent stilling

Sander Haukdal Larsen,  student ved Avdeling for ingeniørfag i Fredrikstad, er ny nestleder i 50 prosent stilling

Stefan Hamre Ek , student ved Avdeling for lærerutdanning i Halden, er valgt til medlem av arbeidsutvalget

Publisert 13. juni 2018 00:00 - Sist endret 13. juni 2018 13:31