Hurtigtester tilgjengelig på campus

Bilde av en eske med hurtigtest

Høgskolen har kjøpt inn hurtigtester som kan benyttes av ansatte og studenter ved behov. Hurtigtestene er tilgjengelig på Servicetorget ved begge studiesteder. Vi har begrenset antall, så det vil kun bli delt ut en hurtigtest om gangen, og det er ikke anledning til å "ta med fler hjem", eller tilsvarende for å ha tilgjengelig. Det er ikke meningen at folk skal teste seg daglig, eller uten grunn. Testene er heller ikke ment for å teste seg for å få adgang til arrangementer eller tilsvarende.

Er man hjemme og mistenker smitte, skal man hente hurtigtest i den kommunen man er bosatt, og følge de prosedyrene som gjelder for sin kommune. Du skal IKKE dra til høgskolen for å hente hurtigtest om du føler deg syk.

Boson sars-cov-2 antigen hurtigtest er en selvtest godkjent for privat bruk. Testpakken inkluderer alle komponentene som trengs for å utføre og lese av testen. Testen tas i nedre del av av nesen, og testen leses enkelt av etter 15 minutter, uten bistand fra helsepersonell.

Ved positivt svar skal du ta kontakt med fastlegen/koronatelefonen i din kommune for bekreftelse av positiv prøve og videre oppfølging. Har du vært på høgskolen i perioden du har vært smittebærer, oppgir du dette til smittesporingsteamet i kommunen. De vil varsle høgskolen i etterkant.

Viktig: testen kan ikke brukes som offentlig dokumentasjon som gir deg «grønt koronasertifikat».

Last ned brukerveiledning

Se video for utførlig veiledning av hvordan testen skal gjennomføres.

Publisert 1. des. 2021 10:15 - Sist endret 1. des. 2021 12:26