Fire studenter smittet

Fire studenter er bekreftet smittet med Covid-19. En ble bekreftet smittet onsdag 7. oktober, to ble bekreftet smittet torsdag 8. oktober, og en ble bekreftet smittet fredag 9. oktober. En student tilhører studiested Fredrikstad, og de tre andre tilhører studiested Halden.

Saken ble oppdatert med ett nytt smittetilfelle 09.10.20 - 22:05

Studiested Halden

To av smittetilfellene kan spores tilbake til det pågående smitteutbruddet i Rakkestad.

I forhold til den første smittede, var det ikke behov for å sette noen i karantene. Den andre studenten hadde vært tilstede på campus mandag 05. og tirsdag 6. oktober. 23 studenter og 5 lærere ble varslet torsdag 8.10 og gitt beskjed om at de skal i karantene.

Den siste studenten ble bekreftet smittet fredag 09.10. Her ble 56 studenter og 4 lærere satt i karantene. Alle som skal i karantene er varslet.

Alle disse har blitt fulgt opp av høgskolens smittesporingsgruppe. Alle andre nærkontakter eller personer som har vært i nærheten av de smittede er kontaktet.

Studiested Fredrikstad

Studenten som er smittet med Covid-19 har ikke vært tilstede på campus på 14 dager. Ingen medstudenter eller ansatte har derfor blitt satt i karantene. Smittekilden er Oslo.

Generelt om smittevern

Vi minner alle om viktigheten av å holde god avstand, også i mindre grupper. Blir grupperommene får små for gruppa du er med i, må dere heller finne bedre egnede stedes for å møtes slik at dere kan holde distanse. Her må vi alle bidra til å finne gode løsninger i en vanskelig periode.

Vi henviser også til smittevernoverlegene i Halden og Fredrikstad sin påminnelse som vi har skrevet om tidligere. De ønsker å benytte anledningen til å minne om viktigheten av å holde seg hjemme ved symptomer på sykdom, også milde, og raskt teste seg dersom symptomene ikke går over i løpet av en dag. Mange, spesielt unge mennesker, har ofte få og milde symptomer også ved korona-smitte. Kun testing kan skille mellom forkjølelse, influensa og covid-19, og skal vi klare å forebygge smittespredning på studiestedet må vi alle sammen huske på raskt hjemme-hvis-syk og testing.

Totalt er det nå 15 studenter som er smittet siden studiestart.

Les mer

Publisert 9. okt. 2020 09:02 - Sist endret 10. okt. 2020 16:11