Fra Bergen til Halden for videreutdanning

- Jeg drar alltid fornøyd hjem fra helgesamling, med den følelsen at jeg har lært noe nytt, sier deltidsstudent Tonje Nordal-Pedersen (34) fra Bergen.

Foto: Antonella Serrano-Fladberg.

570 km mellom hjemsted og studiested er ingen hindring for Tonje. Hun studerer konsekvenspedagogikk ved Høgskolen i Østfold. Et deltidsstudium med undervisning i helger, som gjør det mulig å kombinere jobb, studier og familieliv. Selv om det kan være hektisk til tider.

Navn: Tonje Nordal-Pedersen
Alder: 34
Bor: Bergen
Yrke: Barne- og ungdomsarbeider
Studerer: Konsekvenspedagogikk 1, 30 stp
Studiested: Halden (Avdeling for lærerutdanning)

Vurderer du å studerer ved siden av jobb til høsten? Se vårt utvalg av deltidsstudier - søk nå!

Hvorfor valgte du å studere ved HiØ?
Det var litt tilfeldig at jeg kom over studiet Konsekvenspedagogikk. En i familien anbefalte studiet da jeg lette etter et studie å ta høsten 2017. Siden jeg bor i Bergen så jeg ikke på studier i Østfold. Studiet virket interessant og relevant for meg, da søkte jeg på dette studiet.

Hvorfor valgte du studium i Konsekvenspedagogikk 1?
Jeg valgte å studere Konsekvenspedagogikk på grunn av dette studiet er veldig relevant for meg og min jobb.

Hva liker du best ved studiet?
Det jeg liker best ved studiet er at vi har så gode forelesere og stor variasjon i både innhold og undervisningsmetoder. Jeg føler at når jeg er på helgesamling så er jeg så koblet på og tilstede, derfor får jeg stort utbytte av undervisningen. Jeg føler at Konsekvenspedagogikk studiet er virkelig det rette for meg som jobber med ungdom i skolen.

Hvordan bidrar dette studiet til å styrke din kompetanse?
Studiet har gitt meg mye, blant annet har jeg blitt mye mer bevisst på hvordan jeg snakker med ungdommene og jeg har blitt tydeligere på mine forventninger til ungdommene jeg jobber med. Jeg tenker mye på hvor mange valg jeg som voksen tar løpet av arbeidsdagen og hvilke konsekvenser de ulike valgene fører til.

Hva er mulighetene, slik du ser det, i forhold til jobb med studier innenfor konsekvenspedagogikk?
Konsekvenspedagogikk gir deg en kompetanse som er god å ha med seg i alt arbeid med mennesker. Menneskesynet som ligger bak konsekvenspedagogikken og den bevisstheten omkring valg og handlinger vi som mennesker gjør hver dag, er noe vi kan ta med oss videre i alt fra oppdragelse av våre egne barn til alt arbeid med barn, unge og voksne.

Hva er dine opplevelser av deltidsstudium med helgesamlinger?
Jeg har virkelig hatt gode helgesamlinger på studiet. Det er sosialt og vi har mange gode samtaler løpet av helgene. Jeg drar alltid fornøyd hjem fra helgesamling, med den følelsen at jeg har lært noe nytt.

Vil du anbefale andre å studere ved Høgskolen i Østfold – og hvorfor?
Ja, jeg anbefaler å studere på Høgskolen i Østfold, da jeg bare har hatt en god opplevelse med å være student her dette året.
Det har fungert veldig fint å kombinere en fulltidsjobb og dette studiet. Selvfølgelig er det hektisk til tider, men jeg har fått fri fra jobb den fredagen jeg har reist over til Østlandet for helgesamling. Det krever endel selvstudier, men det har gått bra å ta i helger, ferier og kveldstid.

Les mer om den pedagogiske retningen i konsekvenspedagogikk.

Publisert 26. okt. 2021 10:44 - Sist endret 3. juni 2022 08:23