Forskning

Vår forskning

Ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag (ØSS) forskes det bredt innen fagområdene økonomi og administrasjon, engelsk og fremmespråk, statsvitenskap, internasjonal kommunikasjon og digitale medier, og arbeidsliv. Avdelingen bidrar aktivt inn i Høgskolen i Østfolds satsingsområder "Det digtiale samfunn" og "Språk i opplæringen". Avdelingen har tett  samarbeid med privat og offentlig sektor lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Finn en forsker

Søk på navn eller fag- og arbeidsområde.

Våre forskningsgrupper

Våre forskningsprosjekter

Det er mange pågågende forskningsprosjekter innen fagområdene språk, økonomi og samfunnsfag. For mer informasjon, se nettsidene til forskningsgruppene.
 

Aktuelt

  • ff-bourdieu Hvem var Pierre Bourdieu? 21. sep. 2020
    PODCAST: Er tiden for franske intellektuelle med internasjonalt renommé forbi? Denne ukens gjest i Frankrike forklart er sosiolog Magne Flemmen, en av landets fremste eksperter på Pierre Bourdieu.
  • robot_alex-knight-2ejcsulrwc8-unsplash Er det uestisk å bruke sosiale roboter i omsorgssituasjoner? 16. sep. 2020

    Forskning viser at roboter som har sosiale funksjoner kan ha positive effekter, både når det gjelder psykisk og fysisk helse. Samtidig trekker en rekke forskere frem de etisk problematiske aspektene knyttet til redusert menneskelig kontakt og en opplevd mangel på verdighet og respekt.

Arrangement

Ingen kommende arrangementer