Aktuelt

Aktuelle saker

 • europavalg2 Macron fremstår ikke lenger som en fryktløs fransk president 11. mars 2019 20:22

  5. mars 2019 publiserte Frankrikes president Macron en kronikk om EUs fremtid i samtlige EU-land og på 24 språk med tittel «For en europeisk gjenfødelse». Ifølge ham er det på tide at europeerne igjen begynner å tro på EU-prosjektet og kjemper mot negative krefter som vil undergrave Unionen. Kan dette budskapet snu en negativ trend foran Europavalget i slutten av mai?

 • ensom-mann_colourbox37071402 Hvordan skal man behandle hjemvendte fremmedkrigere? 25. feb. 2019 10:52

  21. februar 2019 var AreaS leder Franck Orban gjest på Studio 2 på P2 sammen med professor Tore Bjørgo ved Politihøgskolen for å snakke om hvordan norske hjemvendte fremmedkrigere skal håndteres av rettssystemet og om hvilke muligheter som finnes for deres eventuelle reintegring i samfunnet. Podcasten av programmet finnes her.

 • fengsel_colourbox527989 Hvordan unngår vi at sårbare innsatte blir rekruttert til voldelig ekstremisme? 22. feb. 2019 10:20

  KRONIKK. Regjeringens handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme, som ble fremlagt 10. juni 2014, ga kriminalomsorgen ansvar for å utvikle og prøve ut en mentorordning rettet mot identifiserte innsatte som var sårbare for å bli rekruttert til voldelig ekstremisme.

Arrangementer

 • ingrid-1 AreaS seminar: Hvilken fremtid for den radikale venstresiden i EU? Det franske eksemplet 2. apr. 2019 11:15

  Kan venstreradikale partier i EU utgjøre et alternativ til svekkede regjeringspartier og en motpol til fremveksten av høyreradikale krefter? Kjerstin Aukrust, førsteamanuensis i fransk fra Universitetet i Oslo og AreaS-leder Franck Orban inviterer Morgenbladet-journalist Ingrid Grønli Åm til en samtale rund hennes nye bok, "Hjelp, vi er i EU!", som handler om Jean-Luc Mélenchon og hans parti "France Insoumise" (Det ukuelige Frankrike).