Ny bok i medier og kommunikasjon

Denne høsten vil videregående elever i medier og kommunikasjon få en helt fersk bok i hendene. Førsteamanuensis Elin Strand Larsen står for tre kapitler i den nye læreboken – Hallo. Medier og kommunikasjon 2 – hvor første opplag allerede er utsolgt.

"Hallo. Medier og kommunikasjon" er en praktisk bok for Vg1 og Vg2 som førsteamanuensis Elin S. Larsen er medforfatter av. Foto: Nina Fredheim.

I det første kapitlet om journalistikk beskrives utformingen av en nyhetssak, hvordan en redaksjon arbeider og en ny form for journalistikk – blogginnlegg. At leserne går fra redaksjonelle medier til blogger, kan få alvorlige konsekvenser for pressens evne til å oppfylle sitt samfunnsoppdrag.

I kapitlet om PR og informasjon, forklares kommunikasjonsrådgiverens arbeidsoppgaver, lobbyvirksomhet og krisekommunikasjon. I boken er det lagt opp en rekke praktiske oppgaver og case som elevene skal løse ved hjelp av det de har lært om kommunikasjon og PR-strategier.

I Dramaturgi og retorikk-kapitlet lærer elevene hvordan de skal fortelle spennende historier på en overbevisende måte. Med utgangspunkt i en informasjonsfilm om fosterhjemsordningen, laget av Barne-ungdoms- og familiedirektoratet, viser Strand Larsen hvordan man forteller en sterk historie med et viktig budskap på bare ett minutt. 

Boken er gitt ut av Aschehoug og skrevet i samarbeid med en rekke forfattere både fra mediefag og mediebransjen.

Les mer om boken her


Elin Strand Larsen

Førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold, Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag.

Larsen har en doktorgrad i medier og journalistikk fra Universitetet i Oslo og underviser i temaer som retorikk, PR og krisekommunikasjon. Hun er nestleder i forskergruppa AreaS.   

Se faglig profil

Publisert 15. aug. 2018 13:36 - Sist endret 15. aug. 2018 13:45