Ny bok om Midtøsten selger godt

Førsteamanuensis i statsvitenskap ved HiØ Rania Maktabi er forfatter av kapittelet om Doha som er hovedstaden i Qatar i boka "Brennpunkt Midtøsten: Byene som prisme". Boka kom ut 2. mars, og trykkes allerede opp i 2. opplag.
Rania_og-Ida.jpg

Ida Nicolaisen Almestad (t.v), som holdt bokpresentasjon med Maktabi på HiØ i april er medforfatter av kapittelet om Riyadh i boka Brennpunkt Midtøsten. Foto: Elin Strand Larsen/AreaS HiØ.

Boka er også kjøpt inn av Kulturrådet.

Kulturrådet er en offentlig instans som sørger blant annet for at sakprosa når ut til det norske folk gjennom folkebibliotekene. Det var 47 bøker som ble vurdert, og 14 ble plukket ut. Det betyr at boka kjøpes inn med 703 bøker som sendes ut til folkebibliotekene, pluss 70 E-bøker.

Universitetsforlagets sjefsredaktør Per Robstad som er bokas gudfar melder om at «Det var veldig mange gode bøker påmeldt, og det er få som blir kjøpt inn. Vurderingsutvalget er strenge: [Kulturrådet] ser etter litterære, språklige, innholdsmessige og formidlingsmessige kvaliteter. Og «Brennpunkt» var altså en av vinnerne denne gangen!» Boka kommer ut i nytt opplag i løpet av mai.

Boka er redigert sammen med professor Nils A. Butenschøn ved Senter for menneskerettigheter. Interesserte kan lese første kapittel i boka Brennpunkt Midtøsten: Byene som prisme.

Maktabi har en Ph.D. om statsborgerskap i Midtøsten fra Universitetet i Oslo. På HiØ har hun kurs i internasjonal politikk og komparativ politikk. Hun forsker på temaer som har med kvinners rettigheter i skjæringspunktet mellom politikk, juss og religion. De siste tre årene har vært spesielt opptatt av hva oljeøkonomi gjør med kvinners medborgerskap i Kuwait og Qatar, kvinners kamp for stemmerett i Kuwait og kvinnelige jurister i Libanon, Marokko og Kuwait.

I juni 2018 er hun medarrangør av et internasjonalt workshop om Gender & Judging in the Middle East and Africa: Emerging Scholarship and Debates.

Boka ble presentert på biblioteket ved studiested Remmen  10. april mai Ida Nicolaisen Almestad og Rania Maktabi holdt «boksamtale» i regi av Forskningsgruppen AreaS og Forskergruppen Politikk, økonomi og filosofi (PØF).

 

Publisert 26. apr. 2018 00:00 - Sist endret 27. apr. 2018 08:46