Stor lidenskap for engelskfaget

Patrick Myhrvang (27) er utdannet lektor og jobber nå som språklærer både ved Rakkestad Ungdomsskole og ved HiØ. Lidenskapen for engelskfaget, oppmuntring fra lærere og medstudenter gjorde at han bestemte seg for å ta Masterstudium i fremmedspråk i skolen.
PatrickMyrvang_MA-student.jpg

Patrick Myhrvang har tatt både grunnskolelærerutdanning og mastergrad ved HiØ. Her avbildet i vrimleområdet ved studiested Halden. Foto: Bård Halvorsen/HiØ.

Patrick avsluttet sin mastergrad i 2015.

Hva fikk deg til å velge Høgskolen i Østfold og Masterstudium i fremmedspråk i skolen?

Jeg hadde lenge visst at jeg ville bli lærer og pekte nesen min mot Halden relativt tidlig. Jeg hadde hørt mye skryt om skolen gjennom både bekjente og familie og er veldig glad i dag for valget jeg tok. Etter at jeg hadde fullført allmennlærerutdanning hadde jeg utviklet en stor lidenskap for engelskfaget og gjennom oppmuntring fra både lærere og medstudenter bestemte jeg meg for å ta en mastergrad i engelsk som fremmedspråk i skolen. 

Hva liker du best med studiet?

Studiet gir deg muligheten til å utvikle deg både som språklærer og som student innenfor et fleksibelt og trygt læringsmiljø. De ulike fagene du jobber med underveis i prosessen bidrar både til din egen språkutvikling, og de gjør deg mer bevist og reflektert over din egen undervisningspraksis.

Gjennom hele studiet blir du også fulgt opp av en rekke entusiastiske og dyktige lærere som bidrar med både veiledning og oppmuntring. 

Kommende studenter lurer helt sikkert på hvordan det er å studere ved HiØ. Hva er dine opplevelser og tanker om dette? Hvordan er studentmiljøet?

Jeg hadde veldig mange gode opplevelser med Høgskolen i Østfold den tiden jeg studerte der. Du blir kjent med mange, hyggelige mennesker og bygger nye relasjoner som du tar med deg videre i livet. Studentmiljøet er fullt av glede, positivitet og mange aktiviteter du kan være med på. 

Hvis du skulle gitt noen viktige råd til kommende studenter hva ville det vært?

Skaff deg tidlig overblikk over emnene du jobber med og lag en strukturert leseplan slik at du klarer å holde styr på ting. Husk å ta deg tid til å snakke med og reflektere med medstudenter (det er viktig å senke skuldrene mellom slagene) og felles refleksjon gir også godt læringsutbytte. Hold motivasjonen oppe, ro deg ned, og nyt dagene med studier.

Aktuelle lenker:

Masterstudium i fremmedspråk i skolen

Alle samfunns- og språkutdanninger ved HiØ

Publisert 21. feb. 2018 00:00 - Sist endret 23. feb. 2018 08:44