Ny bok om spillteori

Henrik Skaug Sætra ved Høgskolen i Østfold er ute med fersk bok: Spill spillet - Få det som du vil med spillteori. 

Skal du lære deg å "spille spillet", er du avhenger  av hva andre tenker og gjør. Boka til Henrik Sætra kan gi deg noen gode tips. Foto: Privat.

Gikk det ikke helt som du hadde tenkt deg? Da du ville ha burger, men partneren fikk gjennomslag for sushi? Da sønnen din forhandlet om sin tredje is for dagen, og du ga etter? Da du havnet i krangel med hyttenaboen, om noe dere egentlig var enige om?

Problemet at du ikke kan løse dette alene. Utfallet avhenger nemlig også av hva andre tenker og gjør. Lønner det seg å komme med lovnader og forhandle, eller er det best å spille hardt? Det avhenger av situasjonen – her får du tips til hva som er lurt når.

Med utgangspunkt i klassisk spillteori har Henrik Skaug Sætra skrevet en smart, lettlest og morsom bok for deg som vil tenke et par steg videre, enten du jobber med forhandlinger, et bedre arbeidsmiljø, sitter i FAU eller ønsker å redde ekteskapet.

Forfatterens kongstanke er at det å spille ikke nødvendigvis er noe negativt, egoistisk eller manipulerende. Når man bedre forstår de sosiale spillene vi til daglig befinner oss i, blir det også naturlig å være bevisst andres ønsker og behov. Da er veien også kortere til oppfyllelsen av dine egne.

Let the games begin!


Henrik Skaug Sætra

Førstelektor ved Avdeling for økonomi, språk og samfunnsfag

Høgskolen i Østfold

Se faglig profil

Publisert 1. apr. 2019 11:48 - Sist endret 1. apr. 2019 11:48