Studiekatalog

Bedriftsøkonomi, årsstudium

Generelt om studiet

Næringslivet etterspør kandidater med god tall- og forretningsforståelse. Det gjør også organisasjonene og den offentlige forvaltningen. Årsstudiet i bedriftsøkonomi er derfor en smart investering for deg som ønsker et faglig grunnlag til å kunne forstå flere deler av en virksomhet, fra regnskap, ledelse og økonomi til markedsføring og strategi.

Studiet er for deg som har en annen faglig bakgrunn og ønsker å styrke din kompetanse innen økonomi og administrasjon. Studiet kan også være aktuelt for deg som ønsker et kortere alternativ enn en bachelor eller masterutdanning innen økonomi. Får du mersmak på dette spennende fagområdet, kan det være første steg på veien til en bachelor i økonomi og administrasjon eller regnskap og revisjon.

Etter fullført studium vil du kunne forstå, lese og sette opp et regnskap, gjennomføre statistiske undersøkelser, lage enkle markedsplaner og jobbe med problemstillinger rundt samspillet mellom mennesker i en organisasjon.

Matematikk er et viktig emne i studiets første semester og det anbefales at du har god tallforståelse og kompetanse i matematikk som tilsvarer S1+S2 eller R1 + R2 fra videregående skole. 

Forkurs i matematikk for økonomistudenter

Det arrangeres forkurs i matematikk for økonomistudenter i uke 32. Du kan melde deg på allerede nå. Påmelding kan gjøres via denne lenken:

https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=1NYD8MAG3J36

I forkurset gjennomgås de tre første kapitlene i boka som benyttes i det obligatoriske emnet i første semester: SFB10711 Metodekurs 1: "Matematikk for økonomifag" av Dag Einar Sommervoll.

Vil du kjøpe kalkulator før du starter på forkurset finner du godkjente kalkulatorer her.

Forkurset anbefales sterkt for alle, men spesielt for deg med annen matematikk enn S1 + S2 eller R1 + R2 fra videregående skole.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Sist oppdatert: 12.12.2017 14:36

Videre utdanning

Ønsker du å fortsette mot en treårig bachelorgrad etter fullført årsstudium kan du søke om opptak på Bachelorstudium i økonomi og administrasjon eller i Bachelorstudium i regnskap og revisjon.  Bedrftsøkonomi årsstudium kan innpasses i sin helhet som første studieår i bachelorstudiene.

Studiet kan også kombineres med andre fag ved høyskoler og universiteter, og kan inngå i en bachelorgrad.

Yrkesmuligheter

Enten du er i en lederstilling, eller sikter mot en, vil årsstudiet gi deg viktig tilleggskompetanse til å jobbe med ledelse og administrasjon i private og offentlige organisasjoner.

Studieinfo

Studiepoeng
60
Varighet
Heltid, 1 år
Semesterstart
Høst 2018
Språk
Norsk
Studiested
Halden
Studiekode
224 398
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
6. februar
Ordinær søknadsfrist
15. april

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Karin Helene Anker Rasch

Karin Helene Anker Rasch

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Karin Helene.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet