– Å flytte til Fredrikstad var som å komme hjem

Patricia Eriksen har flyttet mye i løpet av livet og gått på mange ulike skoler. Nå har hun endelig funnet roen som student i Fredrikstad. 

– Jeg har flyttet og byttet skoler en god del i livet mitt, men ingen føltes like varm og åpen som det var her på høgskolen og ikke minst, i Fredrikstad, sier Patricia Eriksen, som studerer barnevern ved HiØ. Foto Bård Halvorsen/HiØ.

– Jeg gruet meg egentlig til skolestarten fordi jeg nylig flyttet til Norge for ikke så lenge siden og kjente ingen som gikk på skolen. Men alle var hyggelige og vennlige, og jeg følte meg ikke som en “fremmed på et fremmed sted”.

– Jeg har flyttet og byttet skoler en god del i livet mitt, men ingen føltes like varm og åpen som det var her på høgskolen og ikke minst, i Fredrikstad. Det føltes rett og slett som hjemme, forteller Patricia.

Nyttig med praksis 

Patricia er blitt veldig glad i sin nye «hjemby» Fredrikstad. 
Jeg liker at byen ikke er så stor at det er så enkelt å komme seg rundt omkring, og ikke er overbefolket, sier hun.

I tillegg til at hun likte campusbyen fant hun også studiet som passet henne bra. Valget falt på bachelorstudiet i barnevern blant annet fordi det inneholder en solid blanding av teori og praksis. 

Jeg valgte barnevernstudiet fordi det legges stor vekt på å praktisere arbeidet samtidig som man lærer om teoriene. I barnevernutdanning får man praksis i alle de tre årene på studiet, forklarer Patricia.  

Lett å kjenne på at man hører til

– Det finnes flere grunner til at jeg trives her ved HiØ, men jeg vil nevne noen hovedgrunner. For det første er det en stor fellesskapsfølelse, og det virker som om alle egentlig kjenner hverandre. Skolen understrekker også viktigheten av inkludering, så man vil alltid kunne ha en å snakke med og finne et sted å høre til, forteller hun. 

Patricia har tro på at høgskolen gir henne det hun trenger for å kunne lykkes i fremtida, både kunnskaps- og kompetansemessig. Hun beskriver HiØ som et sted der man bli verdsatt, trygg og ivaretatt. 

– Hvis du vil studere i et sted som gir en fellesskapsfølelse, er inkluderende, og vil verdsette deg samtidig som den vil gi deg alt du trenger for å lykkes i fremtida, så er HiØ det riktige valg for deg, mener Patricia. 

Patricia sin opplevelse av HiØ med tre ord: verdsatt, trygg og ivaretatt.

Publisert 25. nov. 2020 18:29 - Sist endret 22. des. 2020 09:48