Føler seg som hjemme i bokollektivet

Henrik gruet seg litt til å ta fatt på studentlivet uten noen kjente rundt seg. Men bokollektivet ble som en ekstra familie. 

Portrettbilde av student Henrik Arne Lie

STORTRIVES I BOKOLLEKTIVET: Lærerstudent Henrik Arne Lie er glad han valgte å flytte inn i et bokollektiv for et ble inngangsporten til mange nye bekjentskaper. (Foto: Bård Halvorsen HiØ)

Grunnskolelærerstudenten Henrik Arne Lie er nå inne i sitt femte og siste studieår, men han husker godt hvordan det var å være helt fersk student. 

- Det å starte på HiØ var i begynnelsen litt skummelt ettersom jeg nettopp hadde flyttet hjemmefra. Heldigvis havnet jeg på et fantastisk hyggelig kollektiv som tok meg imot, det var også svært hyggelig fadderordning som viste oss rundt på skolen og i Halden, forteller han. 

Lærerutdanningen holder til på Remmen i Halden og Henrik liker byen godt. 
- Jeg fant fort ut at jeg likte Halden. Byen er ikke altfor stor, og er dermed fin og rolig å bo i, med mye natur og sentral plassering i forhold til tog, perfekt for meg, sier han.

"Muligheter, rolig, blir sett"
Lærerstudent Henrik Arne Lie om det å være student ved Høgskolen i Østfold

Kollektivet ble en ekstra familie

Henrik er glad for at han flyttet inn i et bokollektiv som sikrer at han får daglig, sosial input fra andre. Kollektivet føltes som en ny eller utvidet familie. 

- Man får på en måte en ny familie av de vennene man får. Man møter daglig hverandre mens man lager mat og sånt, forteller han.

I tillegg til å lage mat sammen samles kollektivet blant annet til filmkvelder. Og det å jobbe med lekser blir heller ikke ensomt.

- Når man sitter ute og arbeider med skole, blir som oftest flere med noe som er koselig. Da kan man “lide” sammen! sier Henrik. 

Han synes også det er positivt med utvekslingsstudenter i kollektivet. 
- Da får man delt kultur med hverandre, noe som er lærerikt, mener han.

Blir sett og fulgt opp

- Klassene er små nok til at jeg alltid får den oppfølgingen jeg trenger, forteller Henrik.

Denne høsten fikk de erfarne lærerstudentene ansvaret for to skoler med til sammen 710 elever. 
Les mer i saken "Først med 5-årig lærerutdanning".  

- Det viser meg at HiØ stoler på meg og gir meg sjansen til å virkelig teste meg i yrkesvalget mitt, sier Henrik.

Han mener høgskolen har fine arealer å jobbe og samarbeide på, samt mange gode helsetilbud via SiØ (Studentsamskipnaden red. anm.).

Som student føler han seg som en del av flere fellesskap.
- Fellesskap for meg handler om å føle at man deltar i en felles gruppe, at alle har like opplevelser. Jeg føler at det alltid er noe å delta på, f.eks. quizzer og arrangementer. Også er det veldig fint å bo i kollektiv siden man får sjansen til å møte studenter som tar andre linjer, forteller han.

Lærerstudenten trives med å være student i en ikke altfor stor by med umiddelbar nærhet til naturen. Det tror han flere vil gjøre.

- Om man ønsker god oppfølging og et rolig miljø passer HiØ utmerket, sier Henrik. 

 

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 25. nov. 2020 11:00 - Sist endret 16. nov. 2021 08:43