Studentlivet ble en ny start for Frank

Han var egentlig skoletrøtt, men samtidig gira på en ny retning i livet. Nå opplever han medvind som HiØ-student, både akademisk og sosialt.    

SUPERHAPPY MED STUDENTLIVET: Økonomistudent Frank Nam Kha Nguyen er glad for at han ikke lot skoletrøttheten få overtaket, men søkte seg inn på høyere utdanning. (Foto: Bård Halvorsen HiØ)

- Det å starte på HiØ var ganske rart, jeg hadde liksom kommet til det punktet i livet mitt der jeg ikke gadd å studere mer, jeg følte ikke at det var noe for meg, forteller Frank.

Han søkte på studieplass ved Høgskolen i Østfold mest fordi han var lei av å jobbe i butikk og fordi skolen lå nærme. For selv om han var skolelei var han gira på å endre livet sitt. Møtet med høgskolen ble en positiv opplevelse. Frank fikk raskt nye bekjentskaper. 

- Det startet med at jeg møtte en fyr under åpningen og vi hadde ikke noen andre, så vi bare holdt sammen. Vi havnet på samme faddergruppe, så vi avtalte å dra sammen på ting. Så ble vi flere og jeg har alltid hatt et åpent sinn til alle jeg møter, forteller han.

Frank er nå godt inne i det tredje studieåret på bachelorprogrammet i regnskap. I tillegg tar han to enkeltemner i henholdsvis  profilering og bærekraftig ledelse. 

Venner og akademisk medvind

Ifølge Frank var det ikke bare kursen i livet som endret seg da han ble student, han forandret seg også som person. 

- Å starte på HiØ er annerledes fra å starte på andre skoler, fordi jeg også endret meg selv. Jeg var åpen til alt og var glad for å være her og jeg er glad for å bli tatt godt imot her. Jeg tillot meg selv å prøve ting jeg ikke hadde prøvd før. Jeg har aldri tatt initiativ til noe, jeg har aldri vært med i elevrådet eller noen foreninger før. Men her så føler jeg at jeg får gjøre det jeg vil gjøre, at jeg har skolen og mine medstudenter i ryggen, forteller han. 

Han er overbevist om det å trives sosialt også påvirker de akademiske resultatene. 

- Det som gjør at jeg trives som student på HiØ er at jeg får lov til å være den jeg er og prøvd meg på forskjellige ting og utforske hvem jeg er. Det at jeg trives sosialt gjør at jeg også gjør det bra akademisk, jeg har aldri fått så bra resultater før som det jeg har nå. Jeg har aldri identifisert meg selv som en sekser- eller femmer-elev liksom.

Lever ut drømmen

Frank sier at han som student ved Høgskolen i Østfold også føler seg om del av et større fellesskap. 

- Jeg føler at jeg er en del av studentene her. Et felleskap er viktig for meg, fordi hvis man ikke føler at man er en del av noe, som et gruppeprosjekt så er det veldig fort gjort å avskrive seg ansvar. Det er lett å la ting gå forbi og man mister sjanser og opplevelser. Det er dessuten mye lettere når man slipper å gå gjennom livet alene, mener han.

Han beskriver studentlivet litt som å leve ut en drøm. Faktisk beskriver han det slik:

- Det er som når en drag queen kler på seg og lever ut fantasien sin, sånn føler jeg det. Jeg trives så godt på HiØ og jeg er så fornøyd med studenttilværelsen jeg har her. 

Men Frank innrømmer at han kan føle på det akademiske presset innimellom. 

- Det er både gode og dårlige ting her, det er ikke sånn at jeg ikke stresser før en innlevering, eller at jeg kan alt av pensum. Men jeg føler jeg kan slappe av liksom til tross for stresset, det er ok. Det er en del av det å være student og jeg er her for det, sier han. 

Økonomistudenten tror flere som kjenner seg igjen i hans situasjon, på leting etter en retning og et sosialt fellesskap, vil trives på Høgskolen i Østfold. 

- Det gir dem sjanser til å realisere seg selv og høgskolen kan tilby et sterkt akademisk fundament for at de skal kunne nå målene sine, i tillegg til et sosialt felleskap, sier han.

Av Ann-Kristin Johansen
Publisert 16. des. 2020 11:26 - Sist endret 15. nov. 2021 10:50