Fakta om emnet

Studiepoeng:
15
Ansvarlig fakultet:
Avdeling for ingeniørfag
Undervisningsspråk:
Norsk
Varighet:
½ år

IRD22005 Industriell Design 2 - designmetodikk med designhistorie m/utvidet prosjekt (Vår 2006)

Emnet er tilknyttet følgende studieprogram


Valgfag, erstatter IRD21505

Forkunnskapskrav utover opptakskrav


IRD21505 Industriell Design 2 - designmetodikk med designhistorie

Undervisningssemester


Tidspunkt/varighet: vår 2006/ Ett semester
Plass i utdanningen: 2. studieår
Forelesninger 3 t/ uke, veiledet øving 4 t/uke i 1. og 2.termin. Forelesninger 4t/uke + 8 t/uke veildedet øving i 3.termin. 20 timer konsentrert prosjektarbeid i Prosjektuke 2 (uke 44)


Innhold


Temaer som behandles i faget er enten:
1) metodisk designarbeide som arbeidsgrunnlag i en kreativ prosess som skal inneholde bruk av egnede visualiseringsteknikker som kommunikasjonsverktøy, arbeid med konkrete materialer og deres estetiske og designmessige kvaliteter, og bevisst utnyttelse av lys, farge og struktur, eller

2) gjennomføring av et utdypende arbeide med analyse av et tema innenfor designhistorie, som forventes å inneholde en konklusjon som kan danne grunnlag for egen utvikling.


Undervisnings- og læringsformer


Individuelle oppgaver eller gruppearbeid, veiledning etter behov. Arbeidsformen er selvstendig, det forventes en prosjektorganisert og strukturert arbeidsform. Besvarelsen skal videreføre utarbeidelsen av utkast eller tematikk som er basert på analysearbeidet og ideutviklingen fra den obligatoriske delen av faget. Øvinger som defineres av faglærer skal samles til en mappeinnlevering.


Arbeidskrav - vilkår for å avlegge eksamen


Deltagelse i forelesninger, veiledet undervisning, øvinger og prosjekter.

Eksamen


Vurdering baseres på innlevert mappe. (mappe-elementenes form, innhold og struktur defineres i hver enkelt oppgave). Løsning av konkrete designoppgaver evalueres med grunnlag i designforståelse,presentasjon og ferdighetsnivå. Mappen skal synliggjøre progresjon gjennom studiedelen av emnet, og skal inneholde en egenvurdering av læringsinnholdet i de enkelte mappe-elementene. Det gis bokstavkarakter. Det vil ikke være adgang til ny prøving før neste regulære innlevering i faget. Arbeidsmåten medfører at mappen blir unik for hvert semester og kun kan vurderes ved fastlagt innleveringstermin.


Litteratur


Som IRD21505 Industriell Design 2 - designmetodikk med designhistorie

Sist hentet fra Felles Studentsystem (FS) 29. mars 2024 02:39:52