Bachelorstudium i ingeniørfag - industriell design

Fakta om programmet

Studiepoeng:
180
Studiets varighet:
3 år
Studiestart:
Høst 2018
Undervisningsspråk:
Se den enkelte emnebeskrivelse
Studiested:
Fredrikstad
Åpner for søking:
6. februar
Ordinær søknadsfrist:
15. april
Semesteravgift:
NOK 600

Har du sans for brukerorientert produktdesign og for å utforme løsninger som skaper bedre opplevelser for brukere både i det private og offentlige?

Høgskolen i Østfold tilbyr landets eneste ingeniørutdanning innen industriell design på bachelornivå og undervisningen foregår i små klasser og med tett oppfølging av gode undervisere.

Tegning.jpg

I løpet av dette studiet vil du utvikle en forståelse for design som et estetisk fag og planlegge, designe og teste funksjonelle produkter til nytte for mennesker og samfunnet rundt oss. Studiet gir deg kompetanse i design- og realfag, og ut fra interesser og karriereønske kan du fordype deg underveis. Mange av designfagene er prosjektbaserte og det gjør deg svært godt forberedt til arbeidslivet.

Barplukker.jpgDESIGNET AV STUDENTER: Bærplukkeren på bildet er eksempel på et studentprosjekt rettet mot en eksisterende bedrift, i dette tilfellet Moods of Norway. Studentene jobbet ikke på oppdrag fra bedriften, men målet med prosjektet var å utvikle et nytt produkt som styrket markedsposisjonen til en bedrift. Design: Anders Olafsen Skaarud.  

I dette studiet vektlegges kritisk designtenkning, designmetodikk samt formidling av håndverk og digitale verktøy i designprosessen. Du lærer ulike skisseteknikker, å bygge modeller både for hånd og gjennom Rapid Prototyping, du lærer om designprosess- og metodikk, om design av visuell informasjon i 2D programvare og konstruksjon med 3D CAD. I tillegg har du realfag, ingeniørfag og samfunnsfag som er viktige i en ingeniørutdanning.

Bil.jpg
VANT PRIS FOR BESTE BILDESIGN: Bilen VARG var et studentprosjekt som ble gjennomført som bacheloroppgave ved blant annet linjen Ingeniørfag - Industriell design våren 2016. Dette var et tverrfaglig samarbeid med linjene Ingeniørfag - Elektro, Ingeniørfag - Maskin og Innovasjon og prosjektledelse. Studenter fra linjen Industriell design sto for utviklingen og byggingen av selve bilen i form av rammeverk og karosseri. Hele teamet deltok  i årets Shell Eco-Marathon i London 2016 og vant da prisen for beste bildesign. Design: Fredrik Johannessen, Truls Tveitdal, Doan Than Le, Kristoffer Thøgersen.

I tredje studieår kan du velge blant ingeniør- og designemner. Du kan fordype deg i avanserte materialer, i design for mennesker med ulike behov der ergonomi, form og funksjon vektlegges eller i interaksjonen mellom mennesker og produkter. Det er også mulig å ta et semester ved en av våre samarbeidsinstitusjoner i utlandet. Den avsluttende bacheloroppgaven gjennomfører du i samarbeid med en bedrift.  

 

Sjakkspill.jpg
SJAKKSPILL I NY DRAKT FOR BARN I FØRSKOLEALDER: Dette sjakkspillet er resultatet av et prosjekt med tema «Letʼs play – eksperimentell design av spill og lek». Modellen som ble bygget ved avdelingens eget verksted, er tenkt å  motivere barn i førskolealder til å spille sjakk og dermed til å fremme barns utvikling. Design: Christine Mjærum

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om bachelorstudium i ingeniørfag - industriell design her.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Studenthistorier

  • Student_Andreas_Industriell_design Designer produkter for verdens største selskaper 24. jan. 2018
    Andreas har fullført et Bachelorstudium i industriell design ved Høgskolen i Østfold. Etter studiene fikk han jobb som Lead Designer hos Bartec Pixavi og muligheten til å utvikle og designe produkter for noen av verdens største selskaper.

Kontakt

Programledelse
Avdeling for ingeniørfag,
Wenke E. Fossen og Annette Veberg Dahl