Hvorfor velge dette programmet?

Fremtiden er elektrisk!

Gjennom elektroingeniørstudiet får du dyptgående kunnskap om nettopp fysikken og bruken av vår mest dagligdagse energi og signalbærer - elektroteknologien. Du lærer om teknologi som vi trenger for å utvikle nye løsninger for fremtiden.

Innhold i studiet

Det første året studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og får en innføring i ulike elektrofag og prosjektstyring for ingeniører. På dette studiet velger du mellom to spesialiseringer, elkraftteknikk eller digital elektronikk, hvor de to første årene er likt oppbygd. Det siste året velger du spesialisering og tar fatt på bacheloroppgaven din.

Studieretning Elkraftteknikk gir deg bred kunnskap om hvordan elektriske maskiner virker og kan kontrolleres. Du lærer om hvordan vi kan høste inn og transportere energi over høy- og lavspentlinjer, samt hvordan vi klarer å kontrollere energien. Du får også kunnskap om teknologier som brukes blant annet i elektriske kjøretøy og tog.

Studieretning Digital elektronikk gir deg bred kunnskap om hvordan små datamaskiner (mikrokontrollere og signalprosessorer) benyttes til å styre og kontrollere apparater, verktøy og instrumenter, samt hvordan vi bruker dem til kommunikasjon (mobiltelefoner, IoT).

Bilde av studenter ved Avdeling for ingeniørfag

Studiemiljø

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden tilbringer du med praktiske eller teoretiske oppgaver i våre laboratorier. Elektrolaboratoriet er et spennende sted å være/lære!

I studiet møter du flere og varierte lærings- og undervisningsmetoder som forelesninger, øvinger, laboratoriearbeid og prosjekter. Kurs i livreddende førstehjelp er obligatorisk for studenter på elektrostudiet.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum. Les mer om EXPO her.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, TRESS her

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien her