Om studiet

I dette studiet har du mulighet til å velge blant tre spennende profiler. Du velger profil når du semesterregistrerer deg, men kan bytte profil i løpet av de første ukene etter studiestart.

Profil 1 er for deg som ønsker generell kompetanse innen informasjonsteknologi og/eller skal undervise i informasjonsteknologi på ungdomsskole eller videregående skole. Her lærer du om grunnleggende programmering, webutvikling, datasikkerhet, informasjonsarkitektur og utvikling av interaktive nettsteder. Med denne profilen har du også mulighet til å gå videre på bachelorstudium i informasjonssystemer med fordypning i datasikkerhet og web eller bachelorstudium i digitale medier og design.

Profil 2 er for deg som ønsker å gå videre på et bachelorstudium i informatikk - design og utvikling av IT-systemer eller bachelorstudium i informasjonssystemer. Her lærer du om programmering, databasesystemer, datasikkerhet og webutvikling.

For deg som vil gå videre på bachelorstudiet i informatikk - design og utvikling av IT-systemer, men mangler særkravet i matematikk: Avdeling for informasjonsteknologi arrangerer forkurs i matematikk som foregår i perioden april – juni 2021, med undervisning to kvelder i uka.

Profil 3 er for deg som ønsker å gå videre på et bachelorstudium i digitale medier og design. Her lærer du om designmetoder, prototyping, videoproduksjon, 3D modellering og grafisk design.

Studentmiljø

Teknologi er ikke bare kreativt og gøy, det kan også være sosialt!

Studentene på årsstudiet kan eksperimentere med teknologi i sin egen VR-lab, robotlab eller i IT-studentenes Makerspace. MakerSpace er IT-avdelingens eget lekerom der alle får muligheten til å utfolde seg med teknologisk eksperimentering, lek og læring.

Som student ved Høgskolen i Østfold er du også del av et større miljø med studentforeninger og aktiviteter.

Mange av studentene velger å bo nært skolen i studentboligene som drives av Studentsamskipnaden

Publisert 15. okt. 2021 10:11 - Sist endret 15. okt. 2021 10:11