Hvorfor velge dette programmet?

Samfunnet trenger dyktige maskiningeniører til å designe og utvikle fremtidens miljøvennlige teknologi og til å styre avanserte produksjonsprosesser. Vil du bli en av dem?

Gjennom dette bachelorstudiet lærer du om konstruksjon, produksjon og materialer. Du får blant annet kompetanse innen produktutvikling, produktdesign, materialteknologi og produksjonsteknologi. Du får prøvd 3D-modellering og simulering og du lærer å lede produksjonsprosesser.

Innhold i studiet

Første og andre studieår studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi, og maskintekniske fag hvor du blant annet lærer å beregne krefter i mekaniske konstruksjoner og hvordan du kan modellere i et moderne tredimensjonalt konstruksjonsverktøy.

Gjennom studiet vil du få god innsikt i materialteknologi hvor plast, kompositter og metaller er de viktigste. Du vil få kunnskap om miljømessige, etiske, samfunnsmessige og økonomiske konsekvenser av de produkter som utvikles og realiseres.

Bilde av studenter på Rudskogen i selvlagd bil

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum. Les mer om EXPO her.

Studiet er bygd opp slik at du kan spesialisere deg underveis og tilpasse utdanningen din ut fra interesser og karriereønsker. Velger du bachelorstudiet i ingeniørfag – maskin, vil du skaffe deg en etterspurt kompetanse som kan åpne dører til spennende karrierer både til lands og til vanns.

Studiemiljø

I studiet praktiseres varierte lærings- og undervisningsmetoder som forelesninger, øvinger, verkstedarbeid og prosjekter. Det er små klasser og tett oppfølging av lærere.

Studiestedet i Fredrikstad har mekaniske verksteder og laboratorier hvor du kan være med på å skape spennende prosjekter som f.eks. utvikling av bil, Shell Eco-marathon, og/eller konstruksjonsoppgaver knyttet til næringslivet i Østfold.

Ønsker du å se et eksempel på hvordan studentarbeid foregår ved et av høgskolens maskinverksteder? Ta en kikk på denne videoen som er publisert på Youtube.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, TRESS her.

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - maskin, Y-veien her.