Fadderuka ved Høgskolen i Østfold

Er du ny student? Da anbefaler vi deg sterkt å lese mer om Fadderuka 2022!Studiestart er både viktig og nyttig for deg som ny student. Her får du muligheten til å bli kjent med dine nye medstudenter og studiestedet ditt. Ikke gå glipp av muligheten til å delta på Fadderukene 2022 ved Høgskolen i Østfold. Vi har planlagt morsomme og sosiale aktiviteter som er for deg og dine nye medstudenter

Fadderarrangement

Bilder fra Olympiske leker for nye studenter. Foto: Bård Halvorsen, Høgskolen i Østfold

Har du spørsmål relatert til årets fadderuke, så se vår  Q&A "Ofte stilte spørsmål

Som ny student ved Høgskolen i Østfold er du velkommen til å delta på et av studieårets største høydepunkt, FADDERUKA! 

Fadderuka starter mandag 15. august og avsluttes lørdag 27. august. I denne perioden vil du blant annet få muligheten til å delta på en rekke arrangementer, som du finner mer informasjon om nederst. Fadderstyret ser fram til å bli kjent med deg under Fadderuka 2022 og håper du vil delta på alle våre arrangementer.

Under Fadderuka 2022 har vi som mål at du skal bli kjent med:

 • * Medstudenter
  * Ditt studiested
  * Din studentby og hva du kan gjøre her
  * Studentmiljøet ved Høgskolen i Østfold

Alle nye studenter som ønsker å delta på fadderuka må registrere seg ved å fylle ut påmeldingsskjema.
Påmelding fadderuka

Påmelding på forhånd er påkrevd slik at fadderstyret får tid til å organisere alle gruppene og tildele den enkelte student sin egen fadder før selve studiestarten. Alle fadderbarn vil dessuten motta en SMS med blant annet informasjon om mulighet for deltakelse i Facebook-gruppe slik at du kan bli bedre kjent med faddergruppen din allerede før fadderuken starter. 

Kun de som har forhåndsregistret seg vil i førsteomgang få tildelt faddergruppe, vi ber derfor at du melder deg på så fort du kan for å sikre deg en plass i en faddergruppe ved studiestart. Ved eventuelle problemer med påmeldingsskjema, ta direkte kontakt med fadderstyret her: fadderstyret@hiof.no

Gruppene vil så langt det lar seg gjøre bestå av 1-2 faddere som vil være dine kontaktpersoner gjennom fadderukene. Fadderukene er studentdrevet og har et eget fadderstyre med ansvar for både planlegging og gjennomføring av ukene. Alle studenter som er faddere ved HiØ skal signere at de har gjennomgått og forstått fadderopplæringen som blir gitt under årets fadderseminar.

Mange sitter kanskje med spørsmål under fadderukene, og føler seg usikre på hvem de skal henvende seg til. I år har vi derfor 4 ulike type faddere du kan kontakte.

Rosa: Fadderstyret

Rød: Faddere ved Fakultet for Informasjonsteknologi, Ingeniør og Økonomi (ITIØ)

Grønn: Faddere ved Fakultet for Helse, Velferd og Organisasjon (HVO)

Blå: Faddere ved Fakultet for Lærerutdanninger og Språk (LUSP)

 

Fadderukene t-skjorter
Fadderukene t-skjorter

 

Arrangement oversikt

(men følg med på Facebook-siden vår Fadderukene på Facebook for oppdateringer/endringer). 
Og husk, du velger selv hvilke arrangementer du ønsker å delta på. 

 • Fadderuka logo Fadderuka: Speedfriending 15. aug. 2022

  Ønsker du å bli kjent med noen på en trygg og enkel måte uten at du trenger å møte opp fysisk? Da kan speedfriending være noe for deg. Her får du også muligheten til å snakke med utvekslingsstudenter som skal begynne å studere på høgskolen.

 • Campus Halden. Bilde tatt av: Bård Halvorsen, HiØ  Fadderuka: Campus Tour 17. aug. 2022

  Vi ønsker å tilby alle nye studenter en mulighet til å bli bedre kjent med campus på Høgskolen i Østfold. I år vil dette være en felles videovisning, som vil foregå på begge campusene. Her vil du få nyttig informasjon om hvor du finner forskjellige tjenester på campus, samt nyttig informasjon fra ansatte som betjener disse tjenestene.

 • Bilde fra Olympiade 2019, foto: Bård Halvorsen, HiØ Fadderuka: Olympiade 18. aug. 2022

  Hvert år er det tradisjon å arrangere Olympiade for nye studenter og faddere på Høgskolen i Østfold. Dette blir det første store fysiske arrangementet i Fadderukene, hvor alle samles i Halden.

 • Brettspill Fadderuka: Spillkveld 19. aug. 2022

  Den 19. august arrangerer fadderstyret, i samarbeid med studentsamfunnene, spillkveld!

 • Fadderuka logo Fadderuka: Konsert 20. aug. 2022

  Lenge siden du har vært på konsert? Frykt ikke! Fadderukene vil tilby deg en spinnvill opplevelse på City Scene i Fredrikstad! Konserten vil ha artister til flere forskjellige smaker og vil treffe de fleste.

 • Fadderuka logo Fadderuka: Temafest 27. aug. 2022

  Har du lyst til å være med på en minneverdig temafest? Så ta turen til Brygga Kultursal i Halden den 27 august! Temafesten vil ha mye spennende innhold, med DJ og komikere! Absolutt noe for enhver smak.

 

Følg oss:

AnkerSpørsmål og svar knyttet til fadderuken
 

Hvordan melder jeg meg på fadderukene?

For å melde deg på fadderukene som fadderbarn må du fylle ut følgende nettskjema: https://nettskjema.no/a/fadderbarn 

Hvor finner jeg årets program for fadderukene?

Program til årets fadderuke finner du på Facebook-siden vår eller i timeplanen din 

Hvordan kontakter jeg Fadderstyret?

Du kan enkelt kontakte fadderstyret igjennom Facebook siden vår. Du kan også se etter oss på campus, vi går som oftest i lyse rosa t-skjorter for å være ekstra synlig. Vi kommer til å bemanne en stand på hvert campus innenfor et gitt campus hver dag gjennom fadderuken. 

Jeg har ikke meldt meg på fadderukene innen studiestart, kan jeg likevel bli med på aktiviteter?

Om du ikke har meldt deg på fadderukene innen studiestart er du sterkt anbefalt å fylle påmeldingsskjemaet så fort du har tid, jo tidligere du er ute, jo tidligere vil du komme inn i fadderukene. Du kan dessverre ikke delta på noen av Fadderukene sine arrangementer uten å ha meldt deg på.   

Når får vi tildelt faddergrupper?

Faddergrupper skal bli sendt ut på, eller rett etter Fadderseminaret som holdes for alle faddere fredag den 12 august. Deretter får Fadderne en frist om å sende ut meldinger til Fadderbarna sine i løpet av helgen. Om du har meldt deg på fadderukene og fadderne dine ikke har tatt kontakt med deg innen første skoledag på tirsdag kan du ta kontakt med oss i fadderstyret. 

Kan jeg bytte / hvordan bytter jeg faddergruppe?

Det er viktig at du føler deg komfortabel under fadderukene. Om du skulle ha en grunn til å måtte bytte faddergruppe så MÅ du ta kontakt med fadderstyret og oppgi en grunn for bytte av av gruppe. Vi kan også hjelpe deg med å finne en åpen gruppe så fort vi får tid. 

 

Blir Fadderukene i år like digitale som i fjor?

Nei, i år er det fysiske fadderuker ved Høgskolen i Østfold, det er kun to av arrangementene våre som vil foregå digitalt og det er speedfriending (15 august) og skoleløypa (som blir vist og gjort tilgjengelig digitalt 17 august) 

Jeg har sendt en henvendelse til fadderstyret, men har ikke fått svar?

Under fadderukene får vi mange hundre henvendelser, og mange av styremedlemmene er opptatt med å administrere fadderukene. Det er derfor viktig at du har tålmodighet, så vil vi svare deg når vi får tid. 

 

Jeg er nervøs for å nå ut til dere.

Vi tar alle henvendelser helt seriøst. Vår største prioritering er at alle fadderbarn skal få en så god start på studiene som mulig. Ikke vær redd for å ta kontakt med oss over nett, eller i person! 

Publisert 23. juni 2022 10:41 - Sist endret 29. juni 2022 21:10