Fadderuken ved Høgskolen i Østfold

I tillegg til å ta fatt på et spennende studie, er det som opptar mange nye studenter ved oppstart, å bli kjent med og finne seg til rette blant andre studenter. Fadderukene ved Høgskolen i Østfold har som mål at du som ny student skal bli kjent med både skolen og nærmiljøet, og gjennom deres ulike aktiviteter og arrangementer, bidra til at du også kan etablere et sosialt nettverk allerede fra starten.

Fadderarrangement

Bilder fra Olympiske leker for nye studenter. Foto: Bård Halvorsen, Høgskolen i Østfold

Har du spørsmål relatert til årets fadderuke, så se vår  Q&A "Ofte stilte spørsmål

Som ny student ved Høgskolen i Østfold er du velkommen til å delta på et av studieårets største høydepunkt, FADDERUKENE! 

Alle nye studenter som ønsker å delta på fadderukene må registrere seg ved å fylle ut påmeldingsskjema.

Påmelding fadderukene

Påmelding på forhånd er påkrevd slik at fadderstyret får tid til å organisere alle gruppene og tildele den enkelte student sin egen fadder før selve studiestarten. Alle fadderbarn vil dessuten motta en SMS med blant annet informasjon om mulighet for deltakelse i Facebook-gruppe slik at du kan bli bedre kjent med faddergruppen din allerede før fadderuken starter. 

Kun de som har forhåndsregistret seg vil i førsteomgang få tildelt faddergruppe, vi ber derfor at du melder deg på så fort du kan for å sikre deg en plass i en faddergruppe ved studiestart. Ved eventuelle problemer med påmeldingsskjema, ta direkte kontakt med fadderstyreleder her: mats.l.christensen@hiof.no

Gruppene vil så langt det lar seg gjøre bestå av 1-2 faddere som vil være dine kontaktpersoner gjennom fadderukene. Fadderukene er studentdrevet og har et eget fadderstyre med ansvar for både planlegging og gjennomføring av ukene. Alle studenter som er faddere ved HiØ skal signere at de har gjennomgått og forstått fadderopplæringen som blir gitt under årets fadderseminar.

Grunnet pandemien vil årets fadderuker bli semi-fysisk. Dette vil si at vi prøver å få til så mange fysiske arrangementer som lar seg gjøre, men noen kommer til å bli digitale. Vi jobber tett sammen med skolens kriseledelse for å sørge for at aktivitetene vi tilbyr skal være så smittevernsvennlige som vi kan.

I år prøver vi oss på ett nytt konsept. Dette heter «Superfadder», og har mange likheter som en vanlig fadder. Disse kommer til å ha vanlige faddergrupper, men er også fadder ut skoleåret. Dette betyr at du kan alltids spørre disse om spørsmål, selv utenfor fadderukene. De har også i oppgave å holde mindre arrangementer utenfor fadderukene for å gi studentene et lavterskeltilbud for aktiviteter.

Vi kommer også i år til å bruke plattformen Discord for sosial kommunikasjon mellom de som deltar i fadderukene etter den store suksessen fra i fjor. Her kan du enkelt stille oss spørsmål, eller finne nye venner.

Mange sitter kanskje med spørsmål under fadderukene, og føler seg usikre på hvem de skal henvende seg til. I år har vi derfor 5 ulike type faddere du kan kontakte.

Rosa: Fadderstyret

Rød: Faddere ved Fakultet for Informasjonsteknologi, Ingeniør og Økonomi (ITIØ)

Grønn: Faddere ved Fakultet for Helse, Velferd og Organisasjon (HVO)

Blå: Faddere ved Fakultet for Lærerutdanninger og Språk (LS)

Svart: Superfaddere

Fadderukene t-skjorter

Komplett fadderprogram og informasjon publiseres fortløpende på Fadderukene på Facebook. Følg med for oppdateringer i programmet da det kan forekomme løpende endringer. Og husk, du velger selv hvilke aktiviteter du vil være med på i løpet av uken.

Følg oss:

Spørsmål og svar knyttet til fadderuken
 

Hvordan melder jeg meg på fadderukene?

For å melde deg på fadderukene som fadderbarn må du fylle ut følgende nettskjema: https://nettskjema.no/a/fadderbarn 

Hvor finner jeg årets program for fadderukene?

Program til årets fadderuke finner du på Facebook-siden vår eller i timeplanen din 

Hvordan kontakter jeg Fadderstyret?

Du kan enkelt kontakte fadderstyret igjennom FacebookInstagram eller Discord serveren. Du kan også se etter oss på campus, vi går som oftest i lyse rosa t-skjorter for å stå ut.   

Jeg har ikke meldt meg på fadderukene innen studiestart, kan jeg likevel bli med på aktiviteter?

Om du ikke har meldt deg på fadderukene innen studiestart er du sterkt anbefalt å fylle påmeldingsskjemaet så fort du har tid, jo tidligere du er ute, jo tidligere vil du komme inn i fadderukene. Du kan dessverre ikke delta på noen av Fadderukene sine arrangementer uten å ha meldt deg på.   

Når får vi tildelt faddergrupper?

Faddergrupper skal bli sendt ut på, eller rett etter Fadderseminaret som holdes for alle faddere fredag den 6 august. Deretter får Fadderne en frist om å sende ut meldinger til Fadderbarna sine i løpet av helgen. Om du har meldt deg på fadderukene og fadderne dine ikke har tatt kontakt med deg innen første skoledag på tirsdag kan du ta kontakt med oss i fadderstyret. 

Kan jeg bytte / hvordan bytter jeg faddergruppe?

Det er viktig at du føler deg komfortabel under fadderukene. Om du skulle ha en grunn til å måtte bytte faddergruppe så MÅ du ta kontakt med fadderstyret og gi en gyldig grunn. Vi kan også hjelpe deg med å finne en åpen gruppe så fort vi får tid. 

 

Blir Fadderukene i år like digitale som i fjor?

Vi har gjort vårt beste for å lage aktiviteter som lar seg gjøre fysisk. Det vil si at det kommer til å være noen aktiviteter som er digitale, men vi har prøvd å dytte så mye som mulig til fysisk. Vi kommer også da til å trenge hjelp av alle Faddere og Fadderbarn ved at dere holder smittevernreglene og sier ifra om noen bryter de.

Jeg har sendt en henvendelse til fadderstyret, men har ikke fått svar?

Under fadderukene får vi mange hundre henvendelser, og mange av styremedlemmene er opptatt med å administrere fadderukene. Det er derfor viktig at du har tålmodighet, så vil vi svare deg når vi får tid. 

 

Jeg er nervøs for å nå ut til dere.

Vi tar alle henvendelser helt seriøst. Vår største prioritering er at alle fadderbarn skal få en så god start på studiene som mulig. Ikke vær redd for å ta kontakt med oss over nett, eller i person! 

Publisert 24. juni 2021 10:09 - Sist endret 4. aug. 2021 14:06