IT-fornyelse i Makerspace

Publisert: 29.01.2016 12:40 av Agnes Kristine Øktedalen Olsen Sirland

Makerspace er "lekegrinden" ved Høgskolen i Østfold for alle som vil skape noe ved hjelp av teknologi.

MakerSpaceW.jpg

Makerspace er stedet for skaperglede og nysgjerrighetet. Her ser vi fra venstre IT-studentene Nicolai Naglestad, Lill Nordahl, Michael Lundsveen, Per Edvard Volla. Foto: Bård Halvorsen, HiØ

Makerspace kan beskrives som en arbeidsplass, en godt utstyrt lab med verktøy, materialer, komponenter og byggesett. Det er et arbeidssted for masterstudenter spesielt, men også for høgskolens andre studenter, der de får muligheten til å skape noe eget ved hjelp av elektronikk, robotikk, programmering og 3D-printing. 

Student ved Master in Applied Computer Science, Michael Lundsveen fra Halden, viser oss en nyinnkjøpt drone.

- Dette er noe vi skal lage selv også, forteller han. Det er kjempegøy å få mulighetene gjennom Makerspace. Vi mer eller mindre ”bor” her og har ingen begrensninger på hva vi kan lage, sier han.

En internasjonal skaperbevegelse

- Hensikten med HiØ Makerspace er å tilby studenter et fysisk rom og et levende miljø der målet er å lære noe nytt ved å oppmuntre til nysgjerrighet og skaperglede, forteller dekan Harald Holone ved Avdeling for informasjonsteknologi.

MakerSpaceOktober2014w.jpg

(Dekan Harald Holone og stipendiat Susanne Stigberg ved Avdeling for informasjonsteknologi  var blant pådriverne for Makerspace. Foto: Bård Halvorsen).

Rommet benyttes også som arena for undervisning, kursing og eksperimentering. Ta kontakt med Avdeling for informasjonsteknologi ang. evt. booking av kursdager eller andre forespørseler. 

Aktuelle lenker: