Fransk, påbyggingsstudium (30 studiepoeng)

Generelt om studiet

Ønsker du å fordype deg i fransk språk og kultur og videreutvikle dine ferdigheter i dette vakre verdensspråket? Da passer dette påbyggingsstudiet for deg. Du vil få en svært solid muntlig og skriftlig franskkompetanse, samt en dyp forståelse av fransk identitet, kultur og historie.

Fransk påbyggingsstudium er nettbasert og du følger undervisningen fra et virtuelt klasserom hvor du kan høre og kommunisere med lærere og medstudenter.

Studiet er delt inn i tre emner, og disse kan variere fra år til år. Du skal bli kjent med både språklige og litterære emner. Vi skal arbeide med oversettelse av faglige tekster, fra fransk til norsk og fra norsk til fransk. Vi skal kombinere teori og praksis, og du får utviklet din evne til å uttrykke deg variert og presist. I litteraturen skal vi ta for oss franske tekster fra flere verdenshjørner. Du vil få innsikt i litterære sjangre og tidsepoker, og god trening i litteraturanalyse.

Påbyggingsstudiet i fransk gjennomføres på deltid over to semestre og bygger på Fransk årsstudium eller tilsvarende.

Opptakskrav

Bestått årsstudium i fransk, eller tilsvarende utdanning på minimum 60 studiepoeng

Sist oppdatert: 18.12.2017 13:18

Videre utdanning

Studiet kan inngå i en bachelor, for eksempel Bachelorstudium i samfunn, språk og kultur, som tilbys ved Høgskolen i Østfold. Har du en bachelorgrad med 90 studiepoeng i fransk (årsstudium og påbygging) eller godkjent lærerutdanning og minimum 60 studiepoeng i fransk, er du kvalifisert til å søke opptak til Masterstudium i fremmedspråk i skolen, ved Høgskolen i Østfold.

Yrkesmuligheter

Som tillegg til relevant utdanning, vil påbyggingsstudiet gi deg en sterk internasjonal profil til yrker som innebærer kontakt med fransktalende. Sammen med godkjent lærerutdanning gir studiet solid undervisningskompetanse i fransk i ungdomsskolen og videregående skole.

Studieinfo

Studiepoeng
30
Varighet
Deltid, 1 år
Semesterstart
Høst 2018
Språk
Fransk
Studiested
Nettbasert
Studiekode
224 1920
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1. februar
Ordinær søknadsfrist
1. mars

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Kjersti O'Callaghan

Kjersti O'Callaghan

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Kjersti.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet