Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro

Generelt om studiet

I hverdagen er vi omgitt og fullstendig avhengige av elektrisitet. Uten strøm kunne du ikke spilt tv-spill, sett favorittserien din på TV eller ladet mobiltelefonen. Elektrisitet gir oss også varmen vi trenger for å tilberede maten vår og komfort ved å drive varmepumpa. Sett i et noe større perspektiv sikrer elektrisiteten inntektsbringende arbeid til svært mange av oss fordi den forsyner store og små maskiner og hjelpemidler med nødvendig energi. 

Gjennom elektroingeniørstudiet får du dyptgående kunnskap om nettopp fysikken og bruken av vår mest dagligdagse energi og signalbærer - elektroteknologien.

Du kan velge mellom to spesialiseringer, elkraftteknikk eller digital elektronikk, hvor de to første årene er likt oppbygd. Det første året studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og får en innføring i ulike elektrofag og prosjektstyring for ingeniører. Det siste året av elektroingeniørstudiet velger du spesialisering og tar fatt på bacheloroppgaven din.

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden tilbringer du med praktiske oppgaver i våre laboratorier. Den tette dialogen vi har med næringslivet i regionen sikrer at du får jobbe med høyst aktuelle og konkrete problemstillinger innen temaer som digital kommunikasjon og multimedia-elektronikk, mobilteknologi, automatisering og elkraftteknikk.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, TRESS her

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien her

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse, og Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1

Søkere som kan dokumentere ett av følgende kvalifiserer også for opptak:

  • generell studiekompetanse og bestått realfagkurs, eller
  • bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning, eller
  • 2-årig teknisk fagskole etter rammeplan fastsatt av departementet 1998/99 og tidligere studieordninger, eller
  • nyere, godkjent teknisk fagskoleutdanning med dokumenterte kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1.
Sist oppdatert: 12.12.2017 14:34

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan ha egne opptakskrav.  

Yrkesmuligheter

Arbeidsoppgavene du kan få med bachelorutdanning i ingeniørfag - elektro, vil kunne variere fra utvikling av tekniske produkter og drift av tekniske systemer til salg, markedsføring og ledelsesoppgaver. Det er et stort behov for elektroingeniører, og utdanningen kan åpne dører til jobber både i internasjonale konsern og nasjonale selskaper i elektrobransjen, eller i det generelle næringslivet.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år
Semesterstart
Høst 2018
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 005
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
6. februar
Ordinær søknadsfrist
15. april

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet