Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro

Generelt om studiet

Siden Benjamin Franklin i 1750 sendte opp en drage for å bevise at lyn er elektrisitet, har forskningen kommet mange lysår videre. Elektrisitet er en viktig drivkraft i utviklingen av det moderne samfunn, og stadig utvikles ny og innovativ teknologi. Ønsker du å delta i denne utviklingen, bør du søke bachelorstudiet i ingeniørfag - elektro.

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden vil du tilbringe med praktiske oppgaver på laboratoriet. Den tette dialogen vi har med næringslivet i regionen sikrer at du får jobbe med høyst aktuelle og konkrete problemstillinger innen temaer som digital kommunikasjon og multimedia-elektronikk, mobilteknologi, automatisering og elkraftteknikk.

Du kan velge mellom to spesialiseringer: Elkraftteknikk eller digital elektronikk, hvor de to første årene er likt oppbygd. Første år studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi, og får en innføring i ulike elektrofag og prosjektstyring for ingeniører. Andre året fordyper du deg i grunnlagsfagene for elektrostudiene, før du i det tredje året velger spesialisering og tar fatt på bacheloroppgaven.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Har du generell studiekompetanse, men mangler særkravene i realfag? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, TRESS her

Har du relevant fagbrev, men ikke generell studiekompetanse? Les mer om Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien her

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse, og Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1

Søkere som kan dokumentere ett av følgende kvalifiserer også for opptak:

  • generell studiekompetanse og bestått realfagkurs, eller
  • bestått 1-årig forkurs for ingeniør- og maritim høyskoleutdanning, eller
  • 2-årig teknisk fagskole etter rammeplan fastsatt av departementet 1998/99 og tidligere studieordninger, eller
  • nyere, godkjent teknisk fagskoleutdanning med dokumenterte kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende Matematikk (R1+R2) og Fysikk 1.
Sist oppdatert: 02.12.2016 09:36

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan ha egne opptakskrav.  

Yrkesmuligheter

Arbeidsoppgavene du kan få med bachelorutdanning i ingeniørfag - elektro, vil kunne variere fra utvikling av tekniske produkter og drift av tekniske systemer til salg, markedsføring og ledelsesoppgaver. Det er et stort behov for elektroingeniører, og utdanningen kan åpne dører til jobber både i internasjonale konsern og nasjonale selskaper i elektrobransjen, eller i det generelle næringslivet.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år
Semesterstart
Høst 2017
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 005
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1. februar
Ordinær søknadsfrist
15. april

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet