Forkurs for ingeniør- og sivilingeniørutdanning

Generelt om studiet

Har du en drøm om å bli ingeniør, men mangler den videregående utdanningen som kreves? Ved Høgskolen i Østfold har vi et tilbud som kan virkeliggjøre drømmen din.

Forkurs for ingeniørutdanning går over ett år og inneholder fagene: matematikk, fysikk, kommunikasjon og norsk samt teknologi og samfunn. Forkurset er krevende og du må arbeide hardt og være topp motivert. Etter endt forkurs er du godt forberedt til ingeniørutdanningene ved høgskolen.

Har du minst 2 år videregående skolegang, fagbrev eller godkjent realkompetanse er dette kurset en døråpner til ingeniørutdanningen. Kombinasjonen fagbrev/ingeniørutdanning er meget ettertraktet i næringslivet.

Ettårig forkurs for ingeniørutdanning ved HiØ er kun åpent for søkere uten generell studiekompetanse, se opptakskrav.

Studenter med generell studiekompetanse kan søke om opptak til halvårig realfagskurs i matematikk og fysikk for ingeniørutdanning, eller via Tresemesterordningen (TRESS). Se egen studieplan for realfagskurs.

Opptakskrav

Minstekrav for opptak er ett av følgende:

1) Bestått fag-/svennebrev

eller

2) Fullført og bestått VG1 (GK) og VG2 (VKI) fra andre utdanningsprogram enn studiespesialiserende retning (allmennfaglig studieretning) i videregående skole.

eller

3) Bestått grunnskole og minst 5 års arbeidserfaring tilsvarende heltid, eventuelt en kombinasjon av arbeidserfaring og utdanning fra videregående skole på til sammen 5 år.

Sist oppdatert: 20.12.2017 08:30

Videre utdanning

Ved bestått forkurs er du kvalifisert for opptak til bachelorstudier og integrerte masterstudier (sivilingeniørutdanning)i ingeniørfag ved høgskoler og universiteter. Bestått forkurs med alle forkursfagene, gir adgang til å søke om opptak innenfor en egen forkurskvote.

MERK: Forkurs kvalifiserer ikke for opptak til bachelorstudiet i bioingeniørfag med mindre du også har generell studiekompetanse.

Studieinfo

Studiepoeng
Varighet
Heltid, 1 år
Semesterstart
Høst 2017
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 1898
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1. februar
Ordinær søknadsfrist
1. mars

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet