Master in Applied Computer Science, part-time (120 ECTS)

Generelt om studiet

For an English version of the text, click here.

"En av Norges topp tre masterutdanninger i anvendt informatikk." TEKNA 2015

Informasjonsteknologi spiller en viktig rolle i alle sammenhenger i samfunnet.  Det er et stort behov for dyktige fagfolk som kan se teknologiens muligheter, og samtidig stille viktige spørsmål om hvor og hvordan den blir benyttet.
 
Høres dette interessant ut? Da er vår Master in Applied Computer Science det rette valget for deg. I dette studiet har du muligheten til å spesialisere deg innen maskinlæring, interaksjonsdesign, cyber-fysiske systemer eller informasjonssystemer.

Studiet finnes både som heltids- og deltidsstudium (henholdsvis 2 og 4 år).

Halvparten av studiet består av undervisning og prosjektarbeid, og halvparten av selvstendig arbeid med en masteroppgave. I oppgaven vil du gå i dybden i en faglig problemstilling og jobbe i et spennende prosjekt sammen med våre forskere og samarbeidspartnere.

I studiets start legges det vekt på vitenskapelig teori, metoder og kritisk tenkning. I tillegg lærer du hvordan du kan designe tekniske løsninger for mennesker med ulike behov.

Dessuten kan du velge blant følgende emner:
•    Maskinlæring
•    Avanserte temaer innen informasjonssystemer
•    Modellering av cyber-fysiske systemer

I tillegg har du mulighet til å fordype deg i aktuell forskning i avdelingens forskningsmiljø, samt inngå trainee-ordninger med relevante IT-bedrifter.

I deltidsstudiet vil du ta ett emne (15 studiepoeng) pr semester. Emnene vil i mange tilfeller være samlingsbaserte, med oppgaver som du må arbeide med mellom samlingene. Arbeidet med masteroppgaven vil foregå over tre semestre.

Makerspace
HiØ Makerspace er  en godt utstyrt lab med verktøy, materialer, komponenter og byggesett. Det er høgskolens «lekegrind» for deg som vil skape noe ved hjelp av teknologi, som for eksempel elektronikk, robotikk, programmering og 3D-printing.

«Hensikten med HiØ Makerspace er å tilby studenter et fysisk rom og et levende miljø der målet er å lære noe nytt ved å oppmuntre til nysgjerrighet og skaperglede», forteller Dekan  Harald Holone ved Avdeling for informasjonsteknologi.

Makerspace er en arena skapt for undervisning, kursing og eksperimentering, og er tilgjengelig for alle studenter og ansatte ved HiØ 24 timer i døgnet, 7 dager i uka i uka.

Opptakskrav

A bachelor’s degree or an equivalent education of at least 180 ECTS credits,
and in addition or included at least 80 ECTS credits in informatics,
and in addition or included at least 20 ECTS credits in programming

To be admitted, the applicant must have an average grade from the qualifying education of at least C.

Sist oppdatert: 12.12.2017 14:18

Videre utdanning

Med en Master in Applied Computer Science har du mulighet til å starte på et doktogradsstudium (PhD) i inn- eller utland. Det vil normalt sett være karakterkrav for inntak til doktogradsstudier

Yrkesmuligheter

Med en Master in Applied Computer Science kan du søke ledende stillinger innen applikasjonsutvikling, webutvikling, konsulenttjenester og prosjektledelse i Norges og verdens ledende IT-selskaper. Den vil også kvalifisere for arbeid innen forskning og utdanning.

Fagmiljø

https://www2.hiof.no/nor/hogskolen-i-ostfold/for-ansatte/fagmiljo/fagmiljo_-master-in-applied-computer-science_-part-time

Studieinfo

Studiepoeng
120
Varighet
Deltid, 4 år
Semesterstart
Høst 2018
Språk
Engelsk
Studiested
Halden
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1.februar
Ordinær søknadsfrist
1. mars

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Annette Øyen

Annette Øyen

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Annette.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.