Idrett, påbyggingsstudium (30 studiepoeng)

Generelt om studiet

Ønsker du å styrke din faglige kompetanse i idrett og friluftsliv, kan dette være studiet for deg. Du må ha fullført et årsstudium i kroppsøving/idrett eller lignende for å søke deg inn på studiet, men deretter deltar du på et studium du vil huske lenge.

Du kan se fram til et studieår med variert undervisning; fordelt på 60 % praktiske aktiviteter og 40 % teori. I emnet friluftsliv deltar du på tre studieturer hvor du prøver deg i disipliner som kajakkpadling, brevandring, rafting og alpint. Du får også kunnskaper i laboratoriearbeid og undervisning i testmetodikk, idrett, kosthold og prestasjon. Som del av studiet vil du også gjøre en trenerfordypning innenfor en spesialidrett. Undervisningen foregår to dager hver uke, mens turene kan ha et større omfang.

Kroppsøving og idrett

Opptakskrav

Bestått årsstudium i kroppsøving og idrett, eller tilsvarende utdanning på minimum 60 studiepoeng.

Sist oppdatert: 19.12.2016 09:30

Videre utdanning

Studiet kan inngå som en del av et forutgående studieløp mot Praktisk-pedagogisk utdanning.

Vær oppmerksom på at det innføres mastergrad som opptakskrav til praktisk-pedagogisk utdanning fra og med høsten 2019. (Gjelder ikke praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfag.)

Studiet gir også grunnlag for videre utdanning ved Norges Idrettshøgskole eller andre utdanningsinstitusjoner med denne fagkretsen.

Yrkesmuligheter

Studiet gir deg ekstra tyngde innen idrettsfag. Som videreutdanning til en lærerutdanning, eller som del av et forutgående løp mot Praktisk-pedagogisk utdanning kan du undervise i kroppsøving på 5.-10. trinn i grunnskolen og i fellesfaget kroppsøving i videregående skole.

Studiet er også relevant for arbeid innen frivillig eller betalt trenerarbeid, eller innenfor det offentlige.

Studieinfo

Studiepoeng
30
Varighet
Deltid, 1 år
Semesterstart
Ikke opptak høst 2018
Språk
Norsk
Studiested
Halden
Studiekode
224 1975
Semesteravgift
NOK 600

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Annette Øyen

Annette Øyen

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Annette.
E-post
Studier i Halden

Søk studiet

Ikke opptak i år

Aktuelt om studiet