Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien

Generelt om studiet

Siden Benjamin Franklin i 1750 sendte opp en drage for å bevise at lyn er elektrisitet, har forskningen kommet mange lysår videre. Elektrisitet er en viktig drivkraft i utviklingen av det moderne samfunn, og stadig utvikles ny og innovativ teknologi. Ønsker du å delta i denne utviklingen, bør du søke bachelorstudiet i ingeniørfag - elektro, Y-veien.

Y-veien er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med yrkesutdanning. Som student gjennom Y-veien begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag og norsk første studieår.

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden vil du tilbringe med praktiske oppgaver på laboratoriet. Den tette dialogen vi har med næringslivet i regionen sikrer at du får jobbe med høyst aktuelle og konkrete problemstillinger innen temaer som digital kommunikasjon og multimedia-elektronikk, mobilteknologi, automatisering og elkraftteknikk.

Du kan velge mellom to spesialiseringer: Elkraftteknikk eller digital elektronikk.
De to første årene av begge studieløpene er likt oppbygd. Det første året studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi, og får en innføring i ulike elektrofag og prosjektstyring for ingeniører. I det andre året fordyper du deg i grunnlagsfagene for elektrostudiene, før du i det tredje året velger spesialisering og tar fatt på bacheloroppgaven.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Opptakskrav

Relevant fag- / svennebrev fra Reform 94 eller kunnskapsløftet.
For søkere med fagbrev uten lærlingetid er det i tillegg et krav om minimum 12 måneders relevant praksis.

Følgende fag- / svennebrev anses som relevante:

  • Fag- / svennebrev som bygger på VG1 elektrofag

Søkere med annet tilsvarende og relevant fagbrev, kan bli individuelt vurdert for opptak.

Sist oppdatert: 19.12.2016 09:36

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan imidlertid ha egne opptakskrav.  

Yrkesmuligheter

Arbeidsoppgavene du kan få med bachelorutdanning i ingeniørfag - elektro, vil kunne variere fra utvikling av tekniske produkter og drift av tekniske systemer til salg, markedsføring og ledelsesoppgaver. Det er et stort behov for elektroingeniører, og utdanningen kan åpne dører til jobber både i internasjonale konsern og nasjonale selskaper i elektrobransjen, eller i det generelle næringslivet.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år + sommerkurs
Semesterstart
Juni 2017
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 1001
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1. februar
Ordinær søknadsfrist
1. mars

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet