Bachelorstudium i ingeniørfag - elektro, Y-veien

Generelt om studiet

I hverdagen er vi omgitt og fullstendig avhengige av elektrisitet. Uten strøm kunne du ikke spilt tv-spill, sett favorittserien din på TV eller ladet mobiltelefonen. Elektrisitet gir oss også varmen vi trenger for å tilberede maten vår og komfort ved å drive varmepumpa. Sett i et noe større perspektiv sikrer elektrisiteten inntektsbringende arbeid til svært mange av oss fordi den forsyner store og små maskiner og hjelpemidler med nødvendig energi. 

Gjennom elektroingeniørstudiet får du dyptgående kunnskap om fysikken og bruken av vår mest dagligdagse energi og signalbærer - elektroteknologien.

Y-veien er et spesialtilpasset studieopplegg for deg med yrkesutdanning. Som student gjennom Y-veien begynner du med et sommerkurs i matematikk og fysikk som starter i juni. Sommerkurset går på full tid over 6 uker. Deretter begynner du bachelorstudiet, med ekstra undervisning i realfag og norsk første studieår.

På elektroingeniørstudiet kan velge mellom to spesialiseringer, elkraftteknikk eller digital elektronikk, hvor de to første årene er likt oppbygd. Det første året studerer du realfag som matematikk, fysikk og kjemi og får en innføring i ulike elektrofag og prosjektstyring for ingeniører. Det siste året av elektroingeniørstudiet velger du spesialisering og tar fatt på bacheloroppgaven din.

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden tilbringer du med praktiske oppgaver i våre laboratorier. Den tette dialogen vi har med næringslivet i regionen sikrer at du får jobbe med høyst aktuelle og konkrete problemstillinger innen temaer som digital kommunikasjon og multimedia-elektronikk, mobilteknologi, automatisering og elkraftteknikk.

Vi kan tilby deg et godt studiemiljø med god kontakt mellom lærere og studenter, og passe store studiegrupper. Mye av tiden vil du tilbringe med praktiske oppgaver på laboratoriet. Den tette dialogen vi har med næringslivet i regionen sikrer at du får jobbe med høyst aktuelle og konkrete problemstillinger innen temaer som digital kommunikasjon og multimedia-elektronikk, mobilteknologi, automatisering og elkraftteknikk.

Studentene presenterer sine bachelorprosjekter på stands under EXPO. Dette er en stor, årlig utstilling ved Avdeling for ingeniørfag som er åpen for publikum.

Opptakskrav

Relevant fag- / svennebrev fra Reform 94 eller kunnskapsløftet.
For søkere med fagbrev uten lærlingetid er det i tillegg et krav om minimum 12 måneders relevant praksis.

Følgende fag- / svennebrev anses som relevante:

  • Fag- / svennebrev som bygger på VG1 elektrofag

Søkere med annet tilsvarende og relevant fagbrev, kan bli individuelt vurdert for opptak.

Sist oppdatert: 18.12.2017 13:22

Videre utdanning

Fullført og bestått bachelorgrad i ingeniørfag gir muligheter for videre masterstudier i inn- og utland. Enkelte studiesteder kan imidlertid ha egne opptakskrav.  

Yrkesmuligheter

Arbeidsoppgavene du kan få med bachelorutdanning i ingeniørfag - elektro, vil kunne variere fra utvikling av tekniske produkter og drift av tekniske systemer til salg, markedsføring og ledelsesoppgaver. Det er et stort behov for elektroingeniører, og utdanningen kan åpne dører til jobber både i internasjonale konsern og nasjonale selskaper i elektrobransjen, eller i det generelle næringslivet.

Studieinfo

Studiepoeng
180
Varighet
Heltid, 3 år + sommerkurs
Semesterstart
Juni 2018
Språk
Norsk
Studiested
Fredrikstad
Studiekode
224 1001
Semesteravgift
NOK 600
Åpner for søking
1. februar
Ordinær søknadsfrist
1. mars

Kontakt oss for mer informasjon

Studiets studieveileder er Beate Aksnes Horrigmo

Beate Aksnes Horrigmo

Tlf
69 60 80 00 - Spør etter Beate Aksnes.
E-post
Studier i Fredrikstad

Søk studiet

Søk herright


Søking åpner 1.februar.

Aktuelt om studiet