Lyd- og videoopptak

Verktøyene beskrevet på denne siden egner seg for åpne opptak. Lyd og video som av ulike hensyn er underlagt taushetsplikt bruke andre verktøy.


TechSmith Relay

Du kan bruke din egen datamaskin eller mobiltelefon til å ta videoopptak. TechSmith Relay er et program egner seg til det. Programmet kan brukes fritt både av studenter og ansatte ved HiØ. Filmen produserer du på din maskin. Opplastes til Uninetts sentral i Trondheim der den blir bearbeidet, lagret og får en unik adresse på internett. Du mottar en epost med lenke til filmen når den er klar. Logger du inn på sentralen kan du holde rede på filmene dine. Filmene kan publiseres for alle, bli holdt privat eller slettes.

Se fremgangsmåte for å ta i bruk TechSmith Relay på Uninetts sider support.ecampus.no/techsmithrelay/konto. Der er også brukerveiledning.

Sjekk om du har siste versjon av TechSmith Relay

Har du allerede brukt TechSmith Relay, kan du være oppmerksom på at det stadig kommer forbedringer til recorderen. Sørg for at du har siste versjon på din datamaskin. På recorderen går du til "Help" og "Check for updates". Se veiledningsbilde. Nyeste versjon kan også lastes ned herfra: https://relay.uninett.no/relay/ClientDownload.aspx

Passord på TechSmith Relay

De fleste av våre skytjenester bruker innlogging via Feide. TechSmith Relay gjør ikke det på samme måte. Logg inn med "brukernavn@hiof.no" og sett passord. Har passordet gått ut kan du trykke på lenken "Forgot password" på recorderen.

Camtasia Studio

Camtasia Studio har flere muligheter for filmredigering enn TechSmith Relay, men det koster mer. Filmer som er produsert i Camtasia Studio kan publiseres på internett via TechSmith Relay.

MyMediasite

Er du ansatt har du tilgang til å bruke MyMediasite.  Ta kontakt med IT-vakt for å få en brukerkonto. Når det er ordnet, går du til nettsiden mediasite.hiof.no/mediasite/mymediasite. Her velger du "Authenticate" og logger inn med Feide brukernavn og passord. En fin innføring i bruk av My Mediasite finnes på brukerveiledning for My Mediasite som er laget av prosjektet eCampus i Uninett.

Mediasite

Ta kontakt med IT-vakt for å få opplæring i bruk av Mediasite. Rom bestiller du av timeplanlegger.

Opptak med Adobe Connect

Adobe Connect brukes til nettmøter, men har også funksjonalitet til å ta opptak av møter. Når du er inne i møterommet kan du velge "Meeting" ⇒ "Record meeting". Det er mer informasjon om hvordan du gjør det på nettsiden om opptak i Adobe Connect.

VLC

VLC er et gratisprogram som i tillegg til avspilling kan brukes til opptak av lyd og bilde.

Publisert 11. mai 2018 11:09 - Sist endret 7. sep. 2018 13:29