Adobe Connect

HiØ tilbyr Adobe Connect til alle studenter og alle ansatte. Vi bruker Adobe Connect til nettundervisning med lærer,  gruppearbeid, møter, videoopptak av presentasjoner, kurs, forelesninger og muntlige arbeidskrav.
Når det gjelder nettundervisning, så finnes lenke til Adobe Connect undervisningsrom i Canvas, mens møterom du oppretter selv, finner du lenke til i din egen Adobe Connect Central.

Introduksjonsfilm om Adobe Connect ved HiØ

Filmen henvender seg til nettstudenter, men alle som bruker Adobe Connect kan ha nytte av å se den. Varighet omtrent 7 minutter. Trykk på bildet under for å starte filmen.
Introduksjonsfilm for bruk av Adobe Connect ved Høgskolen i Østfold

Om Adobe Connect ved HiØ

HiØ tilbyr Adobe Connect i samarbeid med Uninett.

På Uninetts side (https://support.ecampus.no/adobeconnect) kan du finne nyttige selvhjelpstips og videoer som forklarer hvordan ulike problem løses.

HiØ bruker Adobe Connect til:

  • Nettundervisning med lærer
  • Gruppearbeid
  • Møter
  • Opptak av presentasjoner, kurs, forelesninger og muntlige arbeidskrav

Når det gjelder nettundervisning, så finner du lenke til Adobe Connect undervisningsrom i Canvas, mens møterom du oppretter selv, finner du lenke til i din egen Adobe Connect Central.


Test om din datamaskin klar til bruk for Adobe Connect

Adobe tilbyr denne testen som viser om datamaskinen din er egnet for Adobe Connect.
Her er testen: https://connect.uninett.no/common/help/en/support/meeting_test.htm

Bilde av Adobes testmeny


Adobe Connect kan brukes rett i nettleseren, men det beste er når Adobe Connect brukes sammen med Adobes egen programvare.
Når Adobe Connect application er installert, vil nettleseren din kalle opp Adobes programvare.
Symbolet for Adobe Connect application ser slik ut:
Skjermbilde av Adobe Connects ikon


Lyd

Ved bruk av Adobe Connect er det nødvendig å ha god lyd. Derfor ber vi alle om å starte alle sesjoner i Adobe Connect med å sjekke lyden i "Audio Setup Wizard".

Skjermbilde av lydtest inne i Adobe Connect
God lyd er viktig, både den lyden du lytter til og den lyden du selv sender avgårde gjennom din mikrofon. Det stilles strengere krav til mikrofon i Adobe Connect enn i en vanlig skype-samtale mellom 2 personer. Årsaken er at når mange personer kobler seg opp til samme "rom" så vil selv en liten støykilde fra hver enkelt bli mye støy tilsammen. Èn deltaker med en dårlig mikrofon kan ødelegge studiemiljøet for alle de andre i samme "rom".
Mikrofon og høyttalere som er innebygget i datamaskinen er i de fleste tilfelle uegnet. Lydbølgene kan gå i rundgang og gi støy.

For de fleste vil det beste alternativet være å anskaffe et headset med såkalt støyredusering. Vi anbefaler en variant med USB-Tilkobling. (Det finnes gode mikrofoner med andre tilkoblinger, men en USB-tilkobling er lettere å få til å virke slik den skal.) Hvis du kjøper et USB-Headset med støyredusering til 350-500 kroner så er du godt rustet.

Det kan være lurt å la datamaskinen være avslått mens du setter inn USB-headsettet. Da vil datamaskinen koble headsettet til under oppstart.


Egne møterom

Adobe Connect Central - connect.uninett.no
I Adobe Connect Central kan du opprette dine egne møterom.
Her kan du legge til faste deltakere i dine møterom.
Disse deltakerne kan du gi rettigheter som deltaker, foreleser eller vert.
PDF-dokument som viser hvordan du legger til faste deltakere i møterom du har opprettet selv.


Opptak i Adobe Connect

Opptak som du har gjort i Adobe Connect er i utgangspunktet ikke synlige for andre enn deg selv. Her i Adobe Connect Central kan du slette opptak eller gjøre dem offentlige. Her finnes nettadressen til opptaket som du eventuelt kan dele med andre. Selve filmfilen blir liggende i Adobe Connect Central.

Gå til egen side som gir fremgangsmåte for opptak i Adobe Connect.


Breakout Rooms i Adobe Connect

Det kan være et pedagogisk nyttig grep å veksle mellom plenum og grupperom, og rom i Adobe Connect kan inneholde inntil fem grupperom.

Er du leder (host) i et rom i Adobe Connect, kan du prøve ut Breakout Rooms via en knapp som ser slik ut:

Skjermbilde av ikon for breakoutromms inne i Adobe Connect

Veiledning i bruk av Breakout Rooms i Adobe Connect.


YouTube inni Adobe Connect

Dette er ny funksjonalitet for Adobe Connect.
Her er en foreløpig bruksanvisning.


Hjelp med Adobe Connect

IT-vakt ved HiØ kan hjelpe med å få Adobe Connect til å fungere.
Det er best funsjonalitet når Adobe Connect åpnes i Adobes egen programvare "Adobe Connect add in". Kjør testen øverst på siden og last ned "Flash" og "Adobe Connect add in" via lenkene i testen.
Slå datamaskinen din helt av. Koble til headset og eventuelt kamera og start deretter maskinen på nytt. Virker det nå?

Fra 30. august 2018 har vi hatt Adobe Connect versjon 9.8.1. Vi venter på at Adobe Connect kan brukes helt uten programvaretillegget Flash. Her er en artikkel fra Adobe om det: https://blogs.adobe.com/connectsupport/new-flashless-addin-feature-with-9-5-2/. 

IT-vakten kan kontaktes ved personlig fremmøte ved Biblioteket, på telefon 69 60 80 50 og 69 60 88 50, samt på epost: itvakt@hiof.no
Her er tidene for hjelp med Adobe Connect:

Noen ganger vil IT-vakten spørre om du vil gå inn i "hiof-cafe". Det er et møterom i Adobe Connect der du kan møte IT-vakten og få sjekket at lyd og bilde fungerer.
https://connect.uninett.no/hiof-cafe/

Publisert 30. apr. 2018 13:04 - Sist endret 23. jan. 2019 12:36