Skal du flytte til Østfold?

Østfold kalles gjerne Norges port til Europa. Det er kort vei til både Oslo og Gøteborg, og de aller fleste tjenester kan nås innenfor en reisetid på en time.

Skal du flytte til ett av våre studiested?

Det tar ca. 30 minutter å kjøre mellom våre to studiesteder. Det er mulighet til å reise kollektivt både med buss og tog.

Fredrikstad er Norges 6. største by med over 80 000 innbyggere. Det er en by i utvikling hvor du bor rimelig og sentralt. Toget til Oslo tar ca. 1 time og det er ca 3 timer med tog direkte til Gøteborg. Fredrikstad har et rikt kultur- og idrettsliv, et vell av utesteder og hyggelige caféer både langs bryggepromenaden og i gamlebyen, samt mange muligheter for naturopplevelser med spennende sykkelstier, turløyper i marka eller båttur i Hvalerskjærgården for å nevne noe.

Halden er en idyllisk småby med over 31 000 innbyggere og ligger flott plassert ved Iddefjorden og foten av majestetiske Fredriksten festning. Halden er en IT-by i stor vekst, og her bor du billig og relativt sentralt. Det er kun 1 time og 45 minutter med tog til Oslo. Byen ligger dessuten rett ved grensen, og vil du reise til Sveriges nest største by Gøteborg, er det kun 2 timer med toget.

Det er flotte natur-, rekreasjons- og sportsopplevelser, og sportshyttene både i Høyås- og Ertemarka er med sine lysløyper kjente og godt besøkte utfluktsmål for aktive mennesker. Halden har også et svært aktivt kulturliv, med både Norges eldste teater i drift og ny kultursal, noe som gjør at byen kan by på et svært variert kulturtilbud.

Østfolds beskjedne geografiske utstrekning gjør at ingenting er lenger unna enn en times reise for innbyggerne våre. Østfold kalles gjerne Norges port til Europa.

Har du krav på flyttegodtgjørelse?

Kommer du fra en annen stilling innenfor staten, og har vært statlig ansatt i over fire år, kan du søke om å få refundert dine utgifter til flytting. I særlige tilfeller kan vi også inngå avtale om å dekke flytteutgifter for andre, f.eks. for medarbeidere innenfor fagområder det er vanskelig å rekruttere til.

Slik gjør du:

  1. Innhent godkjenning fra nærmeste leder
  2. Innhent anbud fra tre registrerte flyttebyråer. Billigste byrå skal benyttes.
  3. Utlegg dekkes ved kvittering fra flyttebyrå. Du kan alternativt gjøre avtale om at faktura sendes direkte til gjeldende enhet/avdeling for utbetaling.
  4. Regelverket er nærmere beskrevet i Særavtale om flyttegodtgjørelse (lovdata.no)
Publisert 16. mai 2018 11:08 - Sist endret 18. mars 2019 10:38