Utdanningskvalitetsprisen for kopling av undervisning og forskning

God utdanningskvalitet er for oss resultatet av et lagarbeid mellom studenter, fagansatte og samarbeidspartnere utenfor høgskolen, der undervisning, forskning og regional utvikling koples sammen.

Fra HiØ sitt innlegg om prisen som ble delt mellom Gunnar Andersson og Bjørn Gitle Hauge bed Innovasjon og prosjektledelse og høgskolelektor Tore Marius Akerbæk.

«De nominerte (Andersson og Gitle Hauge red.anm.) kjennetegnes av sterk tillit til studentenes kvaliteter og evnen til å gi studenter muligheter de vokser på. De anvender varierte og studentaktive undervisningsformer, og trekker studenter inn i forskningsprosjekter» heter det i begrunnelsen.

De påpeker også at: «De har over tid bygget opp en sterk og synlig kobling mellom teori, metoder og prosjekter hvor studentene utfordres innenfor til dels trygge rammer.»

- Vi setter veldig stor pris på utdanningskvalitetsprisen fordi det er en anerkjennelse fra både studenter, kolleger og ledelse for den jobben vi gjør, sier de to prisvinnende kollegaene.

Juryen mener også at den faglige duoen «er pådrivere for å sikre en rød tråd gjennom hele utdanningsforløpet på studieprogrammet samtidig som de har endret og tilpasset innholdet til samfunnsendringer, som det grønne skiftet.» 

Andersson definerer selv god utdanningskvalitet på følgende måte:
- For meg er det resultatet av et lagarbeid mellom studenter, fagansatte og samarbeidspartnere utenfor høgskolen. Det er ikke minst studentene på innovasjon og prosjektledelse som spiller oss gode. Vi tar imot prisen på vegne av dem. Nøkkelen for oss har vært å kople store relevante forskningsprosjekt til studenter og undervisning med det mål å skape verdier for bedrifter og virksomheter i regionen. 

- Jeg stiller meg helt bak Gunnar sier. Og det å få prisen var totalt uventet og meget hyggelig, uttalte Gitle Hauge da han mottok prisen fredag kveld.

Published Oct. 30, 2023 11:02 PM - Last modified Oct. 30, 2023 11:02 PM