Fra Molde til Halden for å studere økonomi

Thansesh Tharmarajah fikk tips av økonomi-læreren ved sin videregående skole om studiene ved Høgskolen i Østfold. Omdømme og plasseringen var avgjørende da Thansesh og vennegjengen fra Molde valgte studier ved HiØ.

ThaneshTharmarajah.jpg

Thanesh Tharmarajah tar en Bachelorgrad i økonomi og administrasjon ved HiØ. Foto: Bård Halvorsen/HiØ.

Fortell litt om deg selv.

Jeg heter Thanesh Tharmarajah, er 21 år gammel og kommer fra Molde. Jeg studerer Bachelor i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Østfold. Jeg er en sosial person som er glad i å omgås andre mennesker, jeg liker at det skjer noe rundt meg hele tiden, og er opptatt av å engasjere med, derfor har jeg blitt med i både studentrådet og studentambassadørene.

Hvorfor valgte du HiØ?

For meg var det mange faktorer som spilte inn når jeg skulle velge høgskole. Vi var noen venner fra Molde som hadde lyst til å studere og bo sammen. Vi var alle enig i at vi ikke var interessert i en storby som Oslo, samtidig som at vi måtte finne en høgskole som hadde de studiene vi var interessert i.

Allerede tidlig på VGS fikk jeg høre om Halden gjennom økonomi læreren som svar svært fornøyd med høgskolen. Den geografiske posisjonen til høgskolen og dens omdømme gjorde skolen veldig interessant. På nettet var det heller ikke noe negativt å finne om skolen. Og med kort vei til storbyen Oslo og Gardemoen, samt Sverige rett ut i hagen, ble valgt lett.

Hvorfor valgte du økonomi og administrasjon?

Allerede i 2. året av VGS var valget tatt. Jeg hadde valgt valgfag som var sterkt relatert til økonomi studiet, og de fagene ble fort favoritt fagene mine. Jeg brukte flere timer hvor jeg gikk inn på forskjellige nettsider og leste om studiet og videre muligheter. Dette gjorde at jeg var veldig bestemt på hva jeg skulle studere. Jeg vil starte med en Bachelor i økonomi og administrasjon, og så bygge på med master senere.

Hva liker du best ved studiet?

Noe av det jeg liker best med studiet er at det er så realistisk og oppdatert. Alt man lærer er  relatert til arbeidslivet. Måten vi arbeider på er også svært tilfredsstillende. Vi jobber tett i små grupper, slik at vi kan lære av hverandre samtidig som det ikke blir for mange

Hvordan er studentmiljøet?

Noe av det beste med HiØ er studentmiljøet. Det som la grunnlaget for det fantastiske studentmiljøet jeg ble en del av var definitivt fadderukene! De man blir kjent med i disse ukene kommer man til å være i kontakt med hele året. I tillegg er det masse arrangementer som skjer gjennom hele året arrangert av studenter, for studenter, hvor man blir kjent med mange.

Hvilke råd vil du gi til kommende studenter?

  • Gå på forelesningen, og møt forberedt.
  • Ikke utsett ting.
  • Ta del i det sosiale livet på høgskolen, studietiden blir mye lettere med et bra studentmiljø 

Hva vil du jobbe med etter studiene?

Målet er å få en lederstilling i en stor privat bedrift. Men personlig vil jeg jobbe noen år og få litt erfaring før jeg når toppen.


Aktuell lenke:

Publisert 30. jan. 2018 00:00 - Sist endret 27. aug. 2021 13:13