Storfornøyd med engasjerte og kunnskapsrike faglærere

Julian sin interesse for økonomifag startet allerede i videregående skole og i dag trives han som student på 3. året på Bachelorstudium i regnskap ved Høgskolen i Østfold. Ved siden av studiene er han også medlem av Halden Studentsamfund (HSS), hvor han blant annet bidrar aktivt til å skape et godt og inkluderende studentliv for høgskolens studenter.

Bildet viser Julian Cortez som er student på Bachelorstudium i regnskap ved Høgskolen i Østfold

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere Bachelorstudium i regnskap ved Høgskolen i Østfold?

- Valget mitt om å ta en bachelor i regnskap var ikke mitt førstevalg. Opprinnelig drømte jeg om å bli flygeleder og søkte meg inn på flygelederutdanningen til Avinor etter videregående. Opptakskravene til å bli flygeleder er i første omgang en liten bakgrunnssjekk av kandidatene for så deretter å bli invitert til en opptaksprøve. Opptaksprøven skulle teste oss på våre kognitive kunnskaper, stressmestring, multitasking og mer. Dette er en prøve man ikke kan øve seg noe særlig til på forhånd, og man får som regel kun én sjanse. Jeg strøk på mitt forsøk og måtte finne på noe annet. Et par år etter opptaksprøven søkte jeg meg inn på bachelor i regnskap, fordi jeg hadde hatt alle de økonomiske emnene på videregående som var tilgjengelige, og gjorde det ganske bra i dem samtidig som jeg syntes det var interessant. Jeg visste allerede at jeg foretrakk regnskapsfagene og likte å jobbe med det, derfor falt valget på bachelor i regnskap. 

"Jeg er storfornøyd med innsatsen mine forelesere legger ned for oss studentene for å gi oss mest mulig utbytte av studiene."

Julian Cortez, bachelorstudent i regnskap ved Høgskolen i Østfold 

Hvordan vil du beskrive Bachelorstudium i regnskap?

- Bachelorstudiet i regnskap er helt likt bachelorstudiet i økonomi og administrasjon de to første årene. Siste året, altså tredje året, er der spesialiseringen til å bli regnskapsfører kommer inn. Studiet er fylt med gode og kunnskapsrike forelesere, spesielt de som du møter siste året ditt på bachelorstudiet. Dette er forelesere som virkelig bryr seg om studentene sine og planlegger bedriftsbesøk, praksis, gjør seg selv tilgjengelige for studentene døgnet rundt og mer. Jeg er storfornøyd med innsatsen mine forelesere legger ned for oss studentene for å gi oss mest mulig utbytte av studiene. 

På hvilken måte tenker du at bachelorgraden vil være verdifull i din yrkespraksis?

- De to første årene på bacheloren gir deg en mer grunnleggende forståelse av økonomifaget. I siste året får man praktisk erfaring i hvordan en regnskapsfører jobber, og alt du lærer er ting som senere vil være relevant for arbeidslivet. Majoriteten av faglærerne er personer som faktisk jobber med emnene de underviser i når de ikke er på høgskolen. 

Hva liker du best med studiet?

- Det jeg liker best med studiet er som tidligere nevnt engasjementet fra faglærerne, jeg kan ikke si at jeg opplevd forelesere som bryr seg såpass mye om studentene sine som de jeg har i dag. 

Hvordan opplever du studentmiljøet?

- Studentmiljøet ved Høgskolen har sine gode og dårlige sider. Jeg er medlem av Halden Studentsamfund på høgskolen, hvor vår oppgave er å skape et godt og inkluderende studentliv med fester, quizer, linjeforeninger og andre arrangementer. De eldre studentene som har vært på høgskolen siden før pandemien brøt ut er alltid gira på å møte andre studenter. De som derimot har startet under og etter pandemien har vist seg å være litt mer reserverte, noe som påvirker det fysiske studentmiljøet. Som medlem av Halden Studentsamfund så jobber jeg aktivt med å få tilbake studentlivet slik det var før pandemien! Men jeg antar at man bare må finne ut av hva nøkkelen er. 

Har du noen tips og råd til andre som vurderer å ta studiet?

- En bachelor i regnskap er ingen dum grad å ha, og du er fortsatt likestilt med de som har en bachelor i økonomi og administrasjon. Derimot er en bachelor i regnskap et godt utgangspunkt og en stor fordel å ha dersom man ser for seg å jobbe med enten regnskap eller revisjon. Utdanningen kommer også godt med dersom man ønsker å jobbe som konsulent eller Controller. I tillegg så er arbeidsmarkedet for tiden utrolig bra for de som ønsker seg en karriere innen regnskap og revisjon. Selv om folk sier at det er et døende yrke, så tar de feil. Yrket er i stadig endring og ja, man har begynt å gå bort ifra de mer repetitive arbeidsoppgavene, men man ender da opp med å bli en slags rådgiver fremfor en bokfører. 


Aktuell lenke:

Publisert 22. nov. 2022 10:24 - Sist endret 22. nov. 2022 10:25