Veileder

Caroline Danielsen jobber som veileder i Sens.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere arbeids- og velferdsfag?

Jeg har alltid hatt interesse for hvordan individ og samfunn er bygd sammen og påvirkes av hverandre. Mitt valg baserte seg derfor på at jeg tidligere gjennomførte et årsstudium i sosiologi. Dette styrket kunnskap på mitt interessefelt og jeg ville lære mer! Å fordype meg i arbeidsliv på individ, gruppe, organisasjons og samfunnsnivå var min motivasjon for å søke på utdanningen. Dette ville styrke meg i å kunne utgjøre en forskjell på sikt. Jeg har alltid hatt interesse for å jobbe med mennesker, samt å bidra til å styrke livskvalitet og skape en mer meningsfull hverdag for den enkelte.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg søkte på ordinær utlyst stillingsannonse og deltok på gruppeintervju, etterfulgt av enkeltintervju.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Min første jobb etter utdannelsen var rollen som jobbkonsulent hos Jobbkonsulentene i Blå Kors. I tillegg til utdannelsen min tror jeg arbeidsgiver vektla at jeg hadde stor grad av interesse og motivasjon for stillingen. Jeg viste til god forståelse for hva arbeidsoppgavene innebar og passet godt inn blant kolleger.

Per dags dato jobber jeg som veileder hos Sens.  Min erfaring med yrkes -og karriereveiledning, arbeidsinkludering og rekruttering -og formidling til ordinært arbeidsliv fra Jobbkonsulentene, vil jeg tro var avgjørende for at jeg ble ansatt.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Arbeidshverdagen til en veileder er variert og innholdsrik. Jeg tilbyr individtilpasset oppfølging til deltakere, karriereveiledning, kartlegging av ressurser og bistand til jobbsøk. Jeg tilbyr også Work Interest Explorer - WIE (en verktøykasse for karriereveiledning og karrieremestring, red. anm.) til deltakere for å nevne noe. En viktig del av rollen er også å aktivt utføre markedsarbeid for å innlede til gode samarbeid med aktører i næringslivet.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg vil påstå at jeg bruker utdanningen i jobben min hver eneste arbeidsdag. Min arbeidsgiver jobber etter Supported Employment (SE)-metodikken og har fokus på Motiverende Intervju (MI) som samtalemetodikk.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet? 

Bruk god tid til å skrive en god jobbsøknad og CV. Søk på utlyste stillingsannonser eller oppsøk aktuelle bedrifter/virksomheter som er av interesse for deg. Jeg tror personlig egenhet er avgjørende, kombinert med at du fremmer hva som motiverer deg for å søke på en stilling og hva du kan tilby arbeidsgiver. Lykke til!


Navn:
Caroline Danielsen
Studieprogram:
Bachelor i arbeids -og velferdsfag
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel:
Veileder
Arbeidsgiver:
Sens

Publisert 17. okt. 2019 13:23 - Sist endret 16. juni 2021 08:03