Miljøterapeut

Stine Johansen jobber som miljøterapeut i Hå kommune.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere barnevern?

Jeg studerte barnevernspedagogikk fordi jeg har et stort ønske om å tilrettelegge for en meningsfull hverdag ut ifra hver enkelte beboers forutsetning, for å igjen oppnå en bedre livskvalitet og en god psykisk helse for mennesker. Dette anser jeg som givende og finner motivasjon for denne type arbeid. Innenfor utdannelsen er det et bredt spekter en kan arbeide innen, og det var derfor barnevernspedagogutdanningen passet bra for meg.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg sendte en søknad via kommunens sider, fordi denne miljøterapeutstillingen virket ut som en veldig interessant stilling, samtidig som den lå bare 15 minutt unna der jeg bor. Det morsomme var at jeg satt på avslutningsseremonien i Fredrikstad for Bachelor i barnevern, og sjekka telefonen på vei ut. Fikk da telefon om å komme på intervju en uke etterpå, og da var jobb i boks.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben? 

Først og fremst relevant utdanning. Ellers var det den totale erfaring jeg hadde på CV’en som spilte en rolle. Dette var blant annet at jeg har vært frivillig i Røde Kors, jeg har vært mentor for et barn via utdanningen på høgskolen, og også at jeg var støttekontakt gjennom utdanningsprogrammet.

 Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Jeg er primærkontakt, og i det så er det oppfølging av beboer som kan innebære handling, ulike aktiviteter, delta på og arrangere møter, føre budsjett og ellers bistå beboerne i å få en meningsfull hverdag ut ifra de forutsetninger hver enkelt har. 

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg vil si at to nøkkelord her vil være brukermedvirkning og psykologi.

Med tanke på brukermedvirkning merker jeg stor forskjell på hvordan jeg jobbet før og etter utdanning. Før var det fort gjort å gjøre mye for beboere som de egentlig klarte selv, men det ble gjort uten å tenke seg om. Nå er det mer fokus på å gjøre beboeren så selvstendig som mulig. I studiet hadde også psykologi en stor plass, og dette har jeg også dratt stor nytte av i møte med mennesker som er i sårbare situasjoner, både beboere og pårørende.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Lag en søknad som er innbydende, og få gjerne andre til å lese gjennom den slik at den blir best mulig. CV må være oppdatert og ta her også med frivillige verv. I tillegg er det veldig viktig å ringe til kontaktperson for den aktuelle stillingen for å melde sin interesse.


Navn:
Stine Johansen
Studieprogram:
Bachelor i barnevern
Uteksaminert:
2017
Stilling:
Miljøterapeut
Arbeidsgiver:
Hå kommune, Rogaland

Publisert 4. okt. 2019 11:18 - Sist endret 16. juni 2021 08:03