Praksisdag i Sarpsborg kommune

3-års studentene på bachelor i regnskap, som har tatt valgemnet regnskap, budsjettering og økonomistyring i offentlig sektor, avsluttet semesteret med praksisdag i Sarpsborg kommune fredag 28. april.

Studentene har i løpet av 6. og avsluttende semester fått kunnskap om offentlig sektor (kommuner, fylkeskommuner og stat). De har lært seg sentrale bestemmelser for budsjett, regnskap og økonomistyring for kommunene, og staten herunder periodisert regnskap i staten og statlige virksomheter.

På siste undervisningsdag 28. april hadde de praksisdag hos Sarpsborg kommunene, nærmere bestemt Tune administrasjonsbygg. Regnskapssjef Gry Ingebretsen ønsket studentene velkommen og informerte dem litt om Sarpsborg kommune, og hvordan kommunen er organisert både politiske og administrativt.

Formålet med dagen var at studentene skulle få praktisere sin kunnskap, som de har tilegnet seg gjennom semesteret, ved å prøve seg på en praktisk arbeidsoppgave. De fikk utdelt regnskapet for Sarpsborg kommune for 2022. Oppgaven til studentene var å beregne om kommunen hadde tilfredsstilt kommunelovens bestemmelser om minimumsavdrag, og om arbeidskapitalkretsløpet (kretsløp 1 av 3) stemte for 2022. Og ikke overraskende stemte alt. Regnskapssjefen innledet sitt innlegge med å si at regnskapet hadde vært oppe i kontrollutvalget dagen før, og kommunen hadde fått en ren revisjonsberetning.

Emneord: praksisdager, kommune, Sarpsborg, regnskap, studenter, HiØ Av Høgskolelektor Asbjørn O. Pedersen
Publisert 2. mai 2023 09:20 - Sist endret 4. mai 2023 09:22