'SLIKarena': "Litterære kontroverser og norsk offentlighet"

SLIKarena er Institutt for språk, litteratur og kultur (SLIK) sitt jevnlige foredragskonsept der forsknings- og undervisningsaktivitet på instituttet deles med ansatte og studenter. Denne gangen er det førsteamanuensis Christopher Messelt som kommer for å legge frem et bokprosjekt han jobber med.

Litteratur som har skapt debatt og kontrovers, er en paradegren i norsk offentlighets- og litteraturhistorie, så som påtalene mot Hans Jæger, Christian Krohg, Arnulf Øverland, Agnar Mykle og Jens Bjørneboe. Deretter utspiller litterære kontroverser seg på andre måter og arenaer i offentligheten, med Thorkild Hansens Hamsun-bok, Rushdie-saken, søksmålene mot Åsne Seierstads Bokhandleren i Kabul samt tildelingen av Ibsen-prisen til Peter Handke. Foredraget belyser hvordan hendelsene har utfordret norsk offentlighet, debattklima og politisk ordskifte, og trekker noen linjer mellom dem.  

Velkommen til biblioteket for å lytte, diskutere og forsyne deg med kaffe og te. Eller du kan delta digitalt via Zoom: https://hiof.zoom.us/j/68027787170?pwd=Qm9HOGdtaUJsQXc2TzY5cE42SXArZz09&from=addon

Arrangør

SLIK, biblioteket
Publisert 4. apr. 2024 09:42 - Sist endret 4. apr. 2024 17:31