Sosialkurator

Jasmin Ali jobber som sosialkurator / barnevernskonsulent i Sarpsborg kommune.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere barnevern?

Jeg har alltid vært opptatt av at alle barn skal ha rett til gode oppvekstsvilkår og ved å bli en barnevernspedagog kan jeg bidra til dette. I tillegg ønsket jeg å fremme en økt forståelse for ulikheter innen kulturforståelsen i barnevernet.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Under studiet hadde jeg praksis i Sarpsborg barneverntjeneste og var derfor et kjent ansikt. Jeg søkte på utlyst stilling og ble dermed innkalt på et intervju.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Etter endt utdanning jobbet jeg som miljøterapeut. Deretter fikk jeg et vikariat i Fredrikstad barneverntjeneste og dermed mer erfaring å vise til på min CV. Dette økte min mulighet for å få en fast stilling i Sarpsborg barneverntjeneste. Jeg tror også min flerkulturelle bakgrunn har skilt meg ut i søkerlisten. Jeg har alltid hatt stor interesse for flerkulturell kompetanse i barnevernsfaglig arbeid og påpekte dette i søknaden.

Det er viktig å vise engasjement og jobbe godt i praksisperiodene da det kan bli dine fremtidige kolleger.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver? 

Jeg jobber som sosialkurator/barnevernkonsulent på team barn i Sarpsborg barneverntjeneste. Jeg utfører saksbehandling etter Lov om barneverntjenester. Videre er mine arbeidsoppgaver blant annet å ha samtaler med barn/unge og foreldre, være kommunens partsrepresentant i fylkesnemndssaker, samt samarbeide med andre instanser som for eksempel barnehager, skoler, politi eller NAV. Når barneverntjenesten mottar en bekymring skal den vurderes til enten henleggelse eller undersøkelse. Dersom den går til undersøkelse må vi undersøke forholdene i hjemmet. Forhold som for eksempel kan skade barnets helse og utvikling. Undersøkelsen består av hjemmebesøk, samtaler med foreldre og barn samt samarbeid med andre instanser. Vi innhenter informasjon i undersøkelsen også. 

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg bruker teorien jeg fikk gjennom studiet svært aktivt i arbeidet jeg utfører. Blant annet lovverk, tilknytningsteorier og ulike samtaleverktøy som jeg lærte gjennom ferdighetstrening. Teorien er nyttig i arbeidshverdagen og fungerer som et utgangspunkt for faglighet og refleksjon når vi for eksempel drøfter en enkeltsak.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Som nyutdannet står sjelden drømmejobben klar. Det er derfor viktig å være fleksibel med arbeidsoppgavene. Jeg vil på det sterkeste anbefale alle å tenke seg godt om ved valg av praksisområde. Selv hadde jeg miljøterapi i første praksisperiode og dermed begynte jeg å jobbe i en barnevernsinstitusjon i alder av 20. Allerede andre året hadde jeg en fot innenfor fagfeltet. Siste året hadde jeg praksis i Sarpsborg barneverntjeneste hvor jeg i dag er ansatt. Det er viktig å vise engasjement og jobbe godt i praksisperiodene da det kan bli dine fremtidige kolleger.


Navn:
Jasmin Ali
Studieprogram:
Bachelor i barnevern
Uteksaminert:
2018
Stillingstittel:
Sosialkurator/barnevernkonsulent
Arbeidsgiver:
Sarpsborg kommune, Virksomhet barnevern

Publisert 25. sep. 2019 09:41 - Sist endret 15. juni 2021 06:31