Pedagogisk medarbeider

Linn Renee Christensen jobber som pedagogisk medarbeider i barnehage.

Foto: Privat

Hvorfor valgte du å studere barnevern?

Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe med mennesker, og siden jeg selv har vokst opp i et fosterhjem og fikk mange gode opplevelser med mine saksbehandlere, falt valget på barnevern lett. Under min utdanning og praksis oppdaget jeg at jeg hadde lite arbeidserfaring direkte med barn og unge. Derfor valgte jeg å søke på forskjellige jobber i barnehage først. På min arbeidsplass trives jeg veldig godt og har nå valgt å ta videreutdanning i barnehagepedagogikk.

Hvordan fikk du din nåværende jobb?

Jeg hadde søkt på flere jobber i barnehage og vært på noen intervjuer. Jeg ble tilfeldig med kusinen min innom min nåværende arbeidsplass for å hente tanten min som jobbet der. Jeg kom i prat der med styrer av barnehagen. Hun fortalte at hun hadde en runde med jobbintervjuer og at hun trengte flere søkere. Jeg skrev en søknad og ble innkalt til intervju og fikk jobben.

Hva tror du var de viktigste faktorene for at nettopp du fikk jobben?

Jeg tror det var en sammenheng mellom min utdanning og mine egenskaper.

Hva er dine hovedarbeidsoppgaver?

Mine arbeidsoppgaver er å være sammen med barna i lek og planlegge og gjennomføre ulike leker og aktiviteter. Jeg jobber primært med barna i aldersgruppen 0-3 år så her inngår det også bleieskift og legging.

På hvilken måte bruker du utdanningen din i jobben?

Jeg tror min utdanning først og fremst kommer fram gjennom å se barna gjennom et barneperspektiv, og en del av det teoretiske fra barnevernutdanningen som for eksempel utviklingspsykologi er med meg gjennom lek og aktiviteter. Jeg har et ønske om at barna skal lære masse nytt og få mange gode opplevelser i tidlig barndom.

Hva er ditt beste tips til studenter som ønsker å bli attraktive på arbeidsmarkedet?

Mine tips er å søke på relevante stillinger eller spørre kjente om de vet om noen ledige stillinger.


Navn:
Linn Renee Christensen
Studieprogram:
Bachelor i barnevern
Uteksaminert:
2017
Stillingstittel:
Pedagogisk medarbeider
Arbeidsgiver:
Stifinneren barnehage AS

Publisert 24. sep. 2019 16:51 - Sist endret 16. juni 2021 08:03