Fagmiljø for IKT og læring bidrar i debatten om KI på skolelederkonferanse

Fagmiljøet for IKT og læring var godt representerte på konferansen Skolen i digital utvikling.

Fem deltakere sitter i en paneldebatt på skolelederkonferansen

Fra venstre: Henning Fjørtoft (NTNU), Stine Brynildsen (HiØ), Arne Krokan (NTNU), Marianne Hagelia (HiØ) og Trond Ingebretsen (UDE Oslo). Fotograf: Magnus Nohr.

13. og 14. november 2023 gikk skolelederkonferansen Skolen i digital utvikling av stabelen på Gardemoen. Konferansen arrangeres av NTNU og Utdanningsdirektoratet og hadde i år utfordringer og muligheter ved kunstig intelligens i skolen, som sitt hovedtema. Ca. 330 skoleledere, skoleeiere og representanter fra Utdanningsdirektoratet deltok. Konferansen bestod av plenumsinnlegg, parallelle sesjoner og paneldebatt. Spørsmålene om hvordan man som skoleleder skal navigere og lede utviklingsarbeid i KI-ens tid, er mange og komplekse. 

Magnus Nohr snakker om "KI og tilrettelagt undervisning"
Magnus Nohr snakker om "KI og tilrettelagt undervisning".

Fra fagmiljøet for IKT og læring ved HiØ, hadde Magnus Nohr en egen sesjon om hvordan kunstig intelligens kan bidra til å gi elever og studenter tilrettelagt undervisning. Marianne Hagelia og Stine Brynildsen deltok i paneldebatt om hvordan digitalisering generelt, og KI spesielt, endrer måten vi både underviser og lærer på. De er glade for muligheten til å kunne bidra med kompetanse og synliggjøre at fagmiljøet ved HiØ har ambisjoner om å være «ett skritt foran» som lærerutdanning, når det gjelder å forstå og formilde kunstig intelligens i skole og utdanning.
 

Emneord: RIDE, kunstig intelligens, digitalisering, skoleleder, utdanning Av Stine Brynildsen
Publisert 21. nov. 2023 12:50 - Sist endret 21. nov. 2023 12:50