Bli yrkesfaglærer!

Har du en yrkesfag- eller profesjonsutdanning og drømmer om å bli yrkesfaglærer? Da kan Praktisk-pedagogisk utdanning for yrkesfag for 8-13 være noe for deg. Søknadsfristen er 1. mars.

Bli yrkesfaglærer: PPU for yrkesfag er et samlingsbasert deltidsstudium, som går over to år, med praksis både i den videregående skolen og ungdomsskolen.

PPU for yrkesfag er et samlingsbasert deltidsstudium, som går over to år.

Med PP-utdanning for yrkesfag lærer du å planlegge, gjennomføre og evaluere undervisning.

I tillegg lærer du mye om klasseledelse, relasjonsbygging og hvordan være en engasjert og reflektert lærer i klasserom, verksted og ute i bedrift. 

Kort om studiet

PPU for yrkesfag er et studium som kan være et springbrett til en spennende karriere som lærer i den videregående skolen eller i ungdomsskolen.

I løpet av studiet vil du få 50 dagers praksis på en videregående skole innenfor ditt programområde, og 10 dagers praksis i en ungdomsskole. 

For kullet 2021-2023 kan du ta PPU for yrkesfag med bakgrunn i disse programområdene:

  • bygg- og anleggsteknikk
  • frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign
  • elektro og datateknologi
  • helse- og oppvekstfag
  • restaurant- og matfag
  • naturbruk
  • salg, service og reiseliv
  • informasjonsteknologi og medieproduksjon
  • håndverk, design og produktutvikling
  • teknologi og industrifag

Bestått studium gir tittelen yrkesfaglærer.

PPU-student forteller

– Studiet har virkelig vist seg å leve opp til mine forventninger, sier Mari Hauge Huseby. Hun tar nå PP-utdanning for yrkesfag i Halden.

bildet viser Mari Hauge Huseby
– I løpet av dette studiet ser du deg selv i lærerrollen på en ny måte. Jeg er i hvert fall blitt mer bevisst min rolle som klasseleder og hva som påvirker læringen for den enkelte elev, sier Mari Hauge Huseby, som selv har en variert bakgrunn fra yrkeslivet.

Etter 2-årig studium ved Norsk Hotellhøgskole har Mari Hauge Huseby blant annet drevet to restauranter, og vært personalsjef i en kjedebedrift. Nå er hun designer og daglig leder for et firma som blant annet designer vesker.

Hvorfor søkte du PP-utdanningen?

– Jeg har lenge ønsket å jobbe med ungdommer. Med min yrkesbakgrunn vil jeg blant annet kunne inspirere og gi elever som søker en framtid innen salg, service og reiseliv en virkelighetsnær og god ballast.
– Vi som har en lang karriere i det private næringsliv, og kanskje særlig oss jenter, bør inn i klasserommene for å dele våre erfaringer og geleide en ny generasjon til å tenke kreativt, løsningsorientert og fornuftig.

Hva er ditt mål videre i arbeidslivet?

– Mitt mål er å få en lærerjobb på en videregående skole, og samtidig holde kontakt med den delen av næringslivet hvor jeg allerede har et bredt nettverk, svarer Mari.

– Jeg bidrar gjerne til å knytte skole og næringsliv tettere sammen, tilføyer hun.

– Med PPU-utdanningens nyttige pensum, flinke foredragsholdere og relevante praksis, også i bruk av ny teknologi, får man både den selvtilliten og de pedagogiske verktøyene man trenger for å bli en god lærer, sier Mari Hauge Huseby.

Aktuelle lenker:

Informasjon om studiet PPUY ved Høgskolen i Østfold

Alle lærerutdanninger og pedagogiske fag

Alle studier ved Høgskolen i Østfold

Video om PP-utdanninger ved Høgskolen i Østfold

Publisert 16. feb. 2021 12:11 - Sist endret 15. juni 2021 20:12