Utstilling i biblioteket - Fredrikstad

Møbler, belysning og miljø. Designstudenter viser frem sine prosjekter.

I denne utstillingen presenterer vi et utvalg resultater fra designprosjekter gjennomført av 1. og 2. års studenter fra studieprogrammet Industriell design ved HiØ.

Bilde av utstilling

Bilde utstilling av designstudenter høst 2018  

Emnet Designcase undervises i 2. klasse i vårsemesteret og gir kompetanse i gjennomføring av et designprosjekt fra problemstilling til produksjonsunderlag. Emnet er rettet mot bedriften, samfunnet og den kulturelle konteksten. Målet er at studentene fordyper seg i bedriftens historie, markedssituasjon og produktkultur. Studentene skal sette produktet i en kulturell sammenheng ut fra bedriftens overordnede strategi.

Aina Elin Langåsdalen designet og utviklet to utemøbler laget i kombinasjon av eik og bambus – en stol med armlene, og en benk/bord med tilhørende puter. Produktene er tiltenkt det nordiske privatmarkedet og Bolia er valgt som fiktiv samarbeidspartner.

Emnet Design intro undervises i 1. klasse i vårsemesteret. I dette emnet gjennomfører studentene sitt første designprosjekt, med fokus på funksjon og brukerens behov, sammenhengen produktet skal brukes i, produktets struktur, samt materialenes funksjon og estetikk. 

I en innledende gruppeoppgave kartla studentene behovet for lys på seks forskjellige områder, og bygde enkle funksjonsmodeller for å undersøke hvordan behovet kunne dekkes. I den individuelle o­­­­ppgaven designet studentene en lampe for ett av områdene og dokumenterte designprosessen med skisser, utprøvinger, rapport og modell. Marianne Kalberg Wiggen designet en bordlampe, Julie Schmidt Solberg en taklampe og Malene Liavaag en arbeidslampe.   

Emnet Visuell kommunikasjon undervises i 1. klasse i vårsemesteret og gir grunnleggende kunnskap om Adobeprogrammene Photoshop, Illustrator, InDesign og Acrobat. Emnets innhold er knyttet til tekst- og bilderedigering, vektorgrafikk, layout og teknikker for visuelle effekter.

I årets oppgave skulle studentene lage en visuell representasjon av informasjon om belysning og dens effekt på vårt miljø. Malene Liavaag, Marianne Kalberg Wiggen og Sia Helene Sundgot Åmot har fokusert på hhv energibruk og resirkulering.

Emneord: utstilling, biblioteket, design, designstudenter, ir, 2018
Publisert 17. okt. 2018 16:44 - Sist endret 18. mars 2019 13:52