AreaS boklansering

Forskergruppa AreaS har utgitt sin andre bok, fortsatt varm fra trykkeriet, og det trengs å feires. Derfor inviteres du til å ta med deg lunsjen og få et innblikk i, og muligheten til å stille spørsmål om, to av de 12 kapitlene.

Gjennom historien har allianser inntatt ulike former og hatt ulike funksjoner.

De to siste årene har Covid-krisen bekreftet at alliansebygging er et sentralt verktøy, enten i form av allianse mellom stater eller mellom regjering og befolkning.

Å forstå alliansekonseptet er viktig for å forstå en verden som ikke lenger kjenner fysiske grenser og hvor utfordringer som mennesker møter er globale.

Etter to års arbeid kan forskergruppen ved Høgskolen i Østfold AreaS endelig presentere sin nye bok «Living Alliances, Leaving Alliances; Interdisciplinary Perspectives.» Boken gir bl.a. en tverrfaglig og en historisk tilnærming til allianser.

På dette seminar vil to kapitler i boken presenteres. Det ene gir et "makro-perspektiv" på internasjonalt plan, mens det andre gir et "mikro-perspektiv" på mellommenneskelig plan. 

Program:

  • Nestleder i AreaS Elin Strand Larsen presenterer boken og innlederne
  • Sondre Lindahl presenterer sitt kapittel: En utdatert allianse? NATO og krigen mot terror
  • Franck Orban presenterer sitt kapittel: Kan dømte terrorister og radikaliserte innsatte «vinnes» tilbake? Norske erfaringer med mentorordningen i kriminalomsorgen.
  • Paneldiskusjon og Q&A

Streaming:

Arrangør

AreaS
Emneord: Terrorisme, radikalisering, NATO, allianser
Publisert 30. mars 2022 11:39 - Sist endret 28. juni 2023 10:27